Fındıkzade İsmek Müzik İhtisas Merkezi

Fındıkzade İsmek Müzik İhtisas Merkezi
Türkiye’nin öncü eğitim kurumu ismek 1996 yılında sadece 3 kurs merkezi ile başladığı faaliyetler aradan geçen 20 yıllık süreçte hayalleri zorlayacak derecede gelişmektedir. Kurs merkezi sayısı 235 eğitimi verilen branş sayısı ise 412 olmuştur. Eğitim merkezleri ve eğitimleri kategori haline getiren kurum sanat hayatını ön plana çıkarmak isteyenler için müzik ihtisas merkezleri kurmuş olup, buralarda sadece müzik alanında eğitimler vermektedir. İstanbul’da iki farklı noktada bulabileceğiniz bu merkezlerden biride Fatih ilçesinde yer almakta olup, Fındıkzade Müzik İhtisas Merkezi adres, iletişim ve branş bilgileri sayfanın devamında yer almaktadır.
Müzik İhtisas Merkezi
Molla Gürani Mahallesi Akkoyunlu Sokak No:1 Fatih
0212 531 04 48

Eğitimi Verilen Kurslar
Ücretsiz Müzik Eğitimleri

Bağlama
Ayşenur Göksu ve Tuğba Boyacıoğlu yönetiminde hizmet veren Fatih Fındıkzade Müzik İhtisas Merkezi kurslarında verilen eğitimlere ilk olarak Türk Halk Müziğin’de en çok kullanılan müzik aletlerinden biri olan Bağlama ile başlıyoruz. Bu merkezde sadece Bağlama Düzeninde eğitimler verilmekte olup, toplamda 232 saat sürecek eğitimlerden oluşmaktadır. Her hangi bir bilgi ve deneyimin aranmadığı kurslarda ilk olarak müziğin temel ögeleri öğretilmekte sonrasında duruş, tutuş pozisyonlarına geçilmektedir. Bu noktadan sonra ritim kalıpları ve makam seslendirmeleri yer almaktadır.

Gitar
Türkiye’dede en çok tercih edilen bir diğer çalgı Gitar olup, tüm müziklere uyum sağlaması nedeniyle özellikle gençler tarafından çok tercih edilmektedir. Kendi içerisinde bir çok çeşidi (Klasik, Akustik, Bass, Elektro vs) biz bu kurslarda klasik gitar eğitimleri alacağız. Yine aynı şekilde toplamda 232 saat sürecek kurslarda oturma ve tutuş tekniklerinden sonra kursiyerlere 1. pozisyon ve ses çalışmalarına geçilmektedir. Bu noktadan sonra ise iki partili teknikler ve majör, minör çalışmalarına geçilmektedir. Teorik eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerler eşlik etmesi kolay şarkılarla bol bol uygulama yapmaktadır.

Keman
Tüm sanat türlelrine uygun çalgılardan aletlerinden biride keman olup, violin ailesinin en küçük üyesi olmasına karşın en yüksek tondan ses alabileceğiniz müzik aletlerinden birisidir. Türkiye dahil tüm Dünyada kullanılan bu müzik aletini öğrenmek isteyenler için 2 farklı branş seçeneği bulunmaktadır. Batı ve Türk müziği olarak ayrılmış olan branşlar toplamda 240 saat sürecek eğitimlerden oluşmaktadır.

Ney
Telli çalgılardan sonra şimdide rotamızı biraz nefes gerektiren üflemeli çalgılara geçelim. Tüm müzik aletlerinde çalma ifadesi kullanılırken sadece Ney’de üfleme şeklinde tabir edilmektedir. Yani ney üflemek isteyenlerde yine İsmek’in ücretsiz kurslarından yararlanabilir. Tasavvuf müziğinin olmazsa olmaz araçları arasında yer alan Ney öğrenmek için yapmanız gereken kurslara kayıt olmaktır.

Ritim
Müziklerin sevilmesinde en etkili yöntemlerden biride kullanılan ritim olup, İsmek Müzik İhtisas Merkezi kurslarında ayrıca ritim eğitimleri verilmektedir. Vurmalı çalgılar perküsyonun en önemli temeli olan ritim eğitimlerinde kursiyerlere farklı vuruş teknikleri öğretilerek basitten karmaşığa eğitim verilmektedir.

Uygulamalı Tiyatro
Eğitimleri sadece iş hayatı ile sınırlı kalmayan İsmek Kursları aynı zamanda sanat hayatınıza etki edecek eğitimlere yer vermektedir. Tiyatrocu ve oyuncu yönünü ortaya çıkarmak isteyenler içinde 128 saat sürecek olan uygulamalı tiyatro eğitimleri bulunmaktadır. Sizde bu sahne sanatını yaşamak ve yaşatmak isterseniz ücretsiz kurslardan yararlanabilirsiniz. Eğitimler öncelikle başarılı ve etkili iletişim tekniklerinin öğretilmesi ile başlamaktadır. Devamında insan ilişkileri ve tiyatronun olmazsa olmazı drama kısmına geçilmektedir. Aynı şekilde tiyatrocu olmak isteyenler için sahne ve dekor hazırlıkları ile kostüm seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri bu uygulamalı eğitimlerde öğreneceksiniz.

Evet arkadaşlar bu konuda aktaracaklarımız bu kadar olup, ücretsiz eğitimlerden istifade etmek için sizde hemen kursiyer.ismek.org adresinden sadece 2 dakikanızı ayırarak kayıt olabilirsiniz.

11 Yorum

Yorum yap
  1. İsmek Fatih Müzik okulunda 2.06.2019 tarihinde darbuka branşına katılarak 2,seviyeyi bitirdim,3.seviye ye katılmak istiyorum,bilgi rica ederim.

    1. Cihangir; Kurs başvuruları kursiyer.ismek.istanbul adresinden yapılmaktadır.

  2. Ve yedekte olan biri kesin kayıt için gelmeli mi

    1. Canan: Yedek sırana göre asil listeye geçebilirsin. Örnek 1. yedek listede olduğunu kabul edelim. Asil listeden birisi her an başvurusunu iptal edebilir. Otomatik olarak asil listeye geçersin. Ya da kesin kayıt için kurs merkezine gelmeyebilir. Yine seni çağırırlar. Beklemede kalmaya devam etmelisin.

  3. Türk müziği 1. Seviye de yedeklere alındım sıra ne zaman gelir

  4. 13 ağustosta 1.seviye batı keman kursum başlıyor online kayıt oldum, daha öncesinde gidip işlem yaptırmam gerekli mi

    1. Elif: Asil listede olmanız halinde kurs merkezinden sizi arayarak ya da kısa mesajla kurs merkezine yanınızda nüfus cüzdanı fotokopisi ile gelmeniz istenir.

  5. Kurslara belli bir süre geçtikten sonra katılmamız mümkün mü? Yoksa dönemlik falan mı oluyor kurslar?

    1. Esra: Kursların belirli başlama tarihleri bulunmaktadır. Ama kayıtları şimdiden yapmalısınız.

  6. pazar günleri piano kursunuza katılmak istiyorum.

    1. Neşe: Başvurular kursiyer.ismek.org adresinden online yapılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir