Sanatsal Mozaik

Ülkemizin insanı çalışkan olduğu kadar aynı zamanda çeşitli sanat faaliyetlerini öğrenme ve icra etme konusunda oldukça yeteneklidir. Öyleki sanat ve tasarım alanında onlarca branş bulunmaktadır. Onlardan biride belki ismini ilk defa duyacağınız sanatsal mozaik kurslarıdır. Bundan 15-20 yıl öncesine kadar binaların dış cephelerinde sıkça kullanılan mozaik aynı zamanda süsleme sanatı olarak icra edilmektedir. Boyutları 1cm büyüklüğünde olan mozaik taşları yüzeye bir tür yapıştırıcı ile tutturulmaktadır. Farklı renkleri kullanarak çeşitli görüntüler elde edilebilir. Bunun için sizlere ücretsiz kurs bilgisi vermek istiyorum. İstanbul’un en geniş kapsamlı sanat ve meslek kursları İsmek Sanatsal Mozaik branşı ile sizlere temel ve ileri seviye eğitimler vermektedir.

Mozaik Kursları

İsmek Sanatsal Mozaik Kursu
Belki bir hobi, belkide bir sanat olarak icra edebileceğiniz Sanatsal Mozaik 2 farklı eğitimden oluşmaktadır. Birincisi 408 saat sürecek olan temel düzeyde sanatsal mozaik kursu olup, burada kursiyerler mozaik öncesi işlemleri hazırlama ile gerekli malzemelerin temini, kullanımı ve renk uyumlarına dikkat ederek hoş objeler çıkarmayı öğrenmektedir. 2. Seviye sanatsal mozaik kursları ise ilk eğitimi alanlara yönelik olup, 512 saat sürmektedir. Eğitimlerde daha çok uygulanacak alana önceden kompozisyon belirleme, mimari ve donatı yüzeylerinde uygulama ile dekoratif ürünlerde mozaik çalışması bol uygulama ile öğretilmektedir.

Sanatsal Mozaik İle Ne Yapılır?
Aklınıza gelecek herşeye uygulayabileceğiniz sanatsal mozaik aslında evlerimizde kullanılan fayanslar gibidir. Banyo ve mutfaklarda farklı desenleri görebilirsiniz. Mozaik işlemide aynı şekilde olup, ister küçük bir alanda isterseniz inşaat ustalarının yaptığı gibi koca bir binayı mozaik ile kaplayabilirsiniz. Bunu farklı tasarımlarla yaparak oldukça dikkat çekici bir eser oluşturabilirsiniz.

İhtiyacınız Olan Mozaik ve Tutkal
Oldukça masrafsız sanat dallarından biri olan sanatsal mozaik için malzeme temini oldukça kolaydır. Eskiden binaların ddış cephelerinde uygulanan cam mozaikler kağıt bloklara yapışlı halde satılırdı. Düşen dökülen kağğıttan kopanlar ise işe yaramadığı için çöpe atılır. İşte o çöp diye atılanlar sanatsal mozaik için ücretsiz malzeme diyebilirim. Öyle bir işletme bulursanız fırsatı değerlendirin. Hayalinize göre oluşturacağınız tasarımların herkesin keyifle izleyeceği sanat eseri haline gelecektir.

Sanatsal Mozaik Kurslarına Nasıl Kayıt Olunur?
İsmek’i konu almamız nedeniyle başvurularıda İsmek üzerinden yapacağız. Maalesef yine unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarından biri olan Sanatsal Mozaik eğitimlerinin verildiği kurs merkezi sayısı bir elin parmaklarını geçmemektedir. Sizde bu sanatın yaşatılmasına katkı sağlamak için ücretsiz İsmek Sanatsal Mozaik Kurslarından yararlanabilirsiniz. Kayıt için kursiyer.ismek.org adresinden yararlanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir