Fırıncılık ve Pastacılık Okulu Kayıtları Başladı

İsmek Fırıncılık ve Pastacılık Okulu
Türkiye’nin benzersiz eğitim kurumu İSMEK 20. yılında bir çok ilke imza atmaya devam ediyor. Eğitimini verdiği branş sayısını 540’a yükselten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi şimdide fırıncılık ve pastacılık okulu ile fırıncı ve pastacı olmanızı sağlıyor. Daha önceleri İHE (İstanbul Halk Ekmek) fabrikasının kullandığı modern tesiste eğitim verilecektir. Kayıtlar başlamış olup, yazının devamında tüm detayları bulacaksınız.

Pastacılık ve Fırıncılık Kursları

İsmek Fırıncılık ve Pastacılık Okulu Nedir?
Daha önce mesleki uzmanlık merkezleri, müzik ihtisas merkezi ve perakende okulu gibi özel eğitimler veren İsmek şimdi ise fırıncılık ve pastacılık okulu ile bu alanda kalifiye elemanlar yetiştirmeyi hedefliyor. Tüm eğitimlerde olduğu gibi bu kurslarda ücretsiz olup, eğitim sonunda sertifika yanı sıra sadece mesleki uzmanlık merkezlerinde verilen kalfalık ve ustalık belgeleri verilmektedir.

Davutpaşa’da 12 Bin Metrekarelik Tam Donanımlı Eğitim Merkezi
Yukarıda da belirtildiği gibi çalışmalarına geçen yıl başlanmış olup, ilk kayıtlar ise 2016 yılında alınmaya başlamıştır. Eğitim yeri olarak Esenler ilçesi Davutpaşa mahallesinde yer almaktadır. Konum olarak tarif etmek gerekirse Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü girişi yanında bulunmaktadır. 3 bin 500 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 12 bin metrekare alana kurulu olan İsmek fırıncılık ve pastacılık okulu tam donanımlı olarak hazırlanmış olup, kursiyerlere teorik ve uygulama eğitimleri aynı anda verilecektir. Merkez daha önceleri İstanbul Halk Ekmek fabrikası olarak hizmet verdiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Kayıtlar Başladı, Tıkla Başvur
En çok merak edilen sorulardan biride kurs başvurularının ne zaman yapılacağı yönünde olmaktadır. İsmek yaptığı yazılı açıklama ile kayıtların başladığını duyurmuştur. Kayıt olmak için kursiyer.ismek.org adresinden başvuru yapabilirsiniz.

Kimler Katılabilir?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi alt yaş sınırı olan kurslar olup, bunun için 16 yaşını doldurmuş olmak gerekir. Müzik kurslarında alt yaş sınırı 15 olup, yaz kurslarından ise çocuklar ve gençler yararlandığı için 9-21 yaş arası olmak gerekir. Tekrar belirtmek gerekirse İsmek fırıncılık ve pastacılık okulundan yararlanabilmek için 16 yaş ve üzeri olmanız gerekir.

İsmek binası

Hangi Eğitimler Verilecek?
Sektöre özel bir okul olması nedeniyle 2 farklı alanda eğitimler verilmektedir. İlk alan ekmekçilik olup, kendi içerisinde bir çok branşa ayrılmaktadır. 2 Alan ise pastacılık olup, yine kendi içerisinde bir çok branş ve temel, orta, profesyonel şeklinde ayrılmaktadır. Şimdi dilerseniz eğitimlere bir göz atalım.

Temel Ekmek Eğitimi (1. Kademe)
Fırıncı olmak isteyenler için 3 farklı seçenek bulunmaktadır. İlki temel ekmek yapımı olup, bu işin ilk basamağı diyebiliriz. Toplamda 216 saat sürecek kurslardan olup, MEB onaylı sertifika verilmektedir.

Ekmek Üretimi (2. Kademe)
Yukarıda yer alan 1. kademe eğitimi alan kursiyerler dilerlerse bir üst kademe olan ekmek üretimi eğitimlerine katılarak kendilerini geliştirme imkanı bulacaklardır. 2. Kademe olan ekmek üretimi kursunda ise 440 saat sürecek eğitim olup, yine burada da MEB onaylı sertifika sahibi olacaksınız.

Profesyonel Fırıncılık Eğitimleri (3. Kademe)
Evet arkadaşlar ilk kademe eğitimlere katılan arkadaşlarımız dilerse daha profesyonel eğitimlere katılabilir. Burada 7 farklı eğitim imkanı olup, özellikle Türkiye dahil bir çok ülkenin ekmek yapımını öğreneceksiniz. Türk ekmek çeşitleri kursu 80 saat olup, Almanya ekmek çeşitleri 80, Fransız 60, İngiliz 40, İtalyan 40, Rus 40 saat olup, aynı şekilde farklı şekilde ekmek üretimi yapmak isteyenler içinde tekstil sektöründe sıkça duyduğumuz bir meslek Stilist burada da karşımıza çıkmaktadır. Ekmek stilistliği eğitimi de toplamda 40 saat sürmektedir.

Kısa Süreli Workshop Eğitimleri
Eğitimler sadece yemeklerde tüketilen ekmek ile sınırlı olmayıp, aynı zamanda Fast Food türü beslenmenin olmazsa olmazı hamburger ve sandviç ekmek çeşitleri için 16 saat, açma ve poğaça çeşitleri için yine 16 saat simit ve simit çeşitleri için 20 saat eğitim verilecektir. Böylece bilgi alanınızı daha genişletmiş olursunuz.

Pastacılık Eğitimleri
Kurumun isminden de anlaşılacağı üzere fırıncılık ve pastacılık okulu yukarıda sadece ekmek üzerine bilgiler yer almış olup, şimdi ise 7’den 70’e herkesin severek tükettiği pastacılık eğitimlerine bakalım. Ekmekçilik alanında olduğu gibi kademeli eğitimler olup, ilk kademe MEB onaylı sertifika içeren yaş pasta yapımı kursu 280 saat olup, pastacı çırağı kursları ise toplamda 152 saat kurslardan oluşmaktadır. 2. Kademe eğitimleri İsmek katılım belgeli olup, burada ise butik pasta 320 saat, pastacı yardımcısı ise 808 saat kurslardan oluşmaktadır. Aynı şekilde temel hamur yapım tekniklerinde 120 saat eğitim dışında çikolata heykelleme kursu 80 saat sürmektedir.

Kısa Süreli Pastacılık Eğitimleri
Workshop uygulaması pastacılık alanında da geçerli olup, kısa süreli eğitimler ise pastacılık alanında bilgilerinizi artırın. Bu alanda bir çok seçenek olup, bir çoğu 4 saat gibi tek derste öğretilmektedir. Şimdi dilerseniz bu alanda eğitimi verilen kurslara bakalım.

Pastacılık alanının kısa süreli workshop eğitimleri ise şöyle; “Makaron Yapım Teknikleri ve Sunumu (4 saat)”, “Cup Cake, Muffin Yapımı (4 saat)”, “Çikolata Yapımı ve Sunumu (4 saat)”, “Kurabiye Hamuru Yapım Teknikleri (8 saat)”, “Şeker Hamur Yapımı ve Süsleme Teknikleri (8 saat), “Keskin Köşe Pasta Yapımı (16 saat)”, “Şeker Hamurundan Çiçek Modelleme (16 saat)”, “Figür Modelleme (8 saat), “Buttercream Çiçek Yapımı Eğitimi (4 saat)”, “Maket Pasta Üzerinde Boyama Teknikleri (8 saat)”, “Popcake Yapımı ve Süsleme Teknikleri (8 saat)”, “Adet Pasta Yapımı Sunumu (8 saat)”,”Dondurma-Sorbe Yapımı ve Sunumu (8 saat)”, “Dünya Mutfaklarından Sütlü Tatlılar (8 saat)”, “Tatlı Tuzlu Tartolet Çeşitleri (8 saat)”, “Cheesecake Yapımı ve Çeşitleri (8 saat)”, “Mereng Yapımı ve Çeşitleri (8 saat), “Glutensiz Pasta ve Kek Eğitimi (8 saat)”.

Kalfalık ve Ustalık Belgesi Alabileceksiniz
İsmek fırıncılık ve pastacılık okulu aynı zamanda daha önce hiç sağlamadığı bir imkanı sağlayacak olup, belirli aşamaları geçen kursiyerler önce kalfalık sonra ise ustalık belgesi alacaktır. Normal şartlarda MEB onaylı sertifika iş kurmak için yetmezken ustalık belgesi size aynı zamanda kendi işinizi kurma imkanı sunacaktır.

Kendi İşini Kurmak İsteyenlere Fırsat
Burada alacağınız bilgi ve belgeler yukarıda da belirtildiği gibi size kendi işinizi kurma imkanı sunacaktır. Bir destekte KOSGEB’den gelecek olup, dileyen arkadaşımız kendi işini kurmak için devlet desteklerinden yararlanabilir. Kısa ası KOSGEB olan (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) sizlere kuracağınız iş için 50 bin TL’si hibe olmak üzere toplamda 150 bin TL maddi destek vermektedir. Böylece fırın yada pastane gibi bir iş kurabilirsiniz. Bunun için ilk olarak 70 saat sürecek olan Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Kurslarına katılmanız gerekir. İsmek bu eğitimleri de ücretsiz sağlamaktadır.

İsmek Fırıncılık ve Pastacılık Okulu hakkında aktaracaklarımız bu kadar olup, bu site yada sayfa İsmek’in resmi sitesi olmayıp, sadece sizlere bilgi vermeyi amaçlamaktadır. Konu hakkında daha fazla bilgi için 0212 531 01 41 numaralı telefonu aramalısınız. Tüm arkadaşlarıma şimdiden başarılar dilerim.

36 Yorum

Yorum yap
  1. Firincilik ve pastcilik okulun kyit olmak istiyorum ama sayfa açilmiyor.yardimci olmanizi istiyorum

    1. Değer: Yaşanan sunucu problemi giderildi. Tekrar deneyiniz.

  2. Merhaba firincilik pastacilik diye yazilmiş branş firincilik diyerken firinin nasil kullanildigini ögretyomu pastadan başga ne ögretiyor

    1. Barno: Fırıncılık kısmında ekmek yapımı öğretilmektedir. Birçok ekmek çeşidi yer almaktadır.

  3. ben Pendik te oturuyorum bulundugum bolgeye yakın var mi

    1. Perihan: Fırıncılık ve pastacılık okulu İstanbul’da sadece 1 noktada hizmet vermektedir.

  4. Pasta yapımı kursu haftada kaç gün

    1. Derya: Kurs gün ve saatlerine kursiyer.ismek.ist adresine giriş yaparak bakıyoruz.

  5. pastacılık kursu ne zaman baslıcak internetten ön kayıt yapamıyorum

    1. Mücahit: Yeni dönem kayıtları ile ilgili bilgilendirmeye İSMEK kayıt tarihleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

  6. Merhabalar , 2018-2019 kursları ne zaman başlayacak,ne zaman kayıt yaptırmam lazım ?

    1. ismail: İSMEK henüz bir açıklama yapmadı. En kısa sürede duyuru yapılacaktır.

  7. Samsun da dondurmacilik belgesini alabilmek için nereye başvurmaliyim

    1. Nurhan: Size en yakın halk eğitim ve İŞKUR müdürlüklerinden bilgi ve yardım alabilirsiniz.

  8. Herhangi bir ücret veriyormuyuz

    1. Murat: İSMEK kursları tamamen ücretsizdir.

  9. Merhaba pasta ciragi olarak yazildim ama kademe olarakmi gidiyor ustalik belgrsi almak icin ne yapmam lazm

    1. Fera: ismek kurslarında bilgi ve sertifika sahibi olursunuz. Ustalık belgesi sahibi olmak için mesleki eğitim merkezlerine müracaat etmeniz ve sınavlara girmeniz gerekir.

  10. Pastacılık alanında kısa süreli workshop programından almak istediğim 3 bölüm var.şehir dışından kısa süreliğine geldiğim için sürem kısa.bu istediğim bölümleri alabilirmiyim?

    1. Arzu: kursiyer.ismek.ist adresinden kurs gün ve saatlerine bakarak kayıt olabilirsiniz.

  11. Oglum ıcın16 yasında İstanbul anadolu yakasında kadıköydeyım pastacılık kursu arayısındayım bana bılgı verırsenız sevınırım ıyı günler

    1. Murat: kursiyer.ismek.ist adresinden size en yakın şubeyi görebilirsiniz.

  12. Teşekkürler en kısa zaman da gidip görüşeceğim

  13. Sa ben 10 yıllık fırıncının ekmek konusunda Türkiye ekmek çeşitlerini yapmasını biliyorum yalnız ben kursa hangi seviye başlamak zorundayım kayıt olursam acaba

    1. Fatih: Ve aleyküm selam bu konuda daha fazla bilgi alabilmek için kurs yöneticileri ile görüşmelisiniz.

  14. Merhaba kalfalik ve ustalik belgesi alabilmek icin önce 1.kademe
    Kurslari bitirip daha sonra 2.kademe kurslari mi almamiz gerekiyor
    Tek seferde 1.kademe de yazan kurslari alabiliyor muyuz yani hem
    Yaş pasta yapım kursu (280saat) ve pastaci çıragi kursu (152saat) ikisini de alabilme sansimiz varmi. Bir soru daha soracagim ikinci kademe deki kurslar
    İcin 1.kademe deki kurslari tamamlamamiz gerekiyor degil mi ?

    1. Yeşim: Öncelikle her kursta kademeli olmayabilir. Örnek kuaförlük bunda herhangi bir kademe bulunmuyor. Kurs sonrası kalfalık sınavlarına katılarak belge alabilir. Sonrasında ustalık belgesi alınır. Kademeli olan kurslarda ise 1. kademeden başlayıp, sertifika aldıktan sonra bir üst eğitime geçebilirsiniz.

  15. Selam pastaciliga kayit yaptırmak istiyorum fakat bi türlü olmuyor seçim yaoarken butik pastacilik deyip sonrasinde esenlerde bilunan pastacilik okulunu tıklıyoruz günler çıkıyor sonrasinda da tarih cikiyir baslayacagimiz tarihi biz mi beliliuoz kayit olmuyor nasil yapıyoruz yardik lütfen

    1. Bircan: Size en uygun kurs tarihini belirleyerek seç butonuna tıklayınız. Dilediğiniz zaman aralığındaki kursa kayıt olabilirsiniz.

  16. İsmek kursları çok güzel emeği geçenlere teşekkür ederiz. fakat çalışan insanlar olduğumuz için hafta içi grubuna dahil olamıyoruz. hafta sonu için de eğitim oluşturmanızı şiddetle rica ederiz:)

    teşekkür ederiz..

  17. Kısa Süreli Pastacılık Eğitimleri tarihleriyle ilgili bilgi almak istiyorum teşekkürler

  18. Merabalar 27 yaşındayım Ekmek kursuna hatilmak istiyorum ileriye donuk yatırım yapmak istiyorum…kendi isimi kurmak icin ilk once kendimi gelistirmem gerekli sonra yatırımı yapmak istiyorum

  19. Bende pastane açmak istedim için kurs ya yazılmak
    Istiyorum ben nasıl baş vuracak?

    1. Servet: kursiyer.ismek.org adresinden kolayca kayıt olabilirsiniz.

  20. Kurs kayitlari tam olarak ne zaman basliyor

    1. Seda: 1 Haziran itibari ile başladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir