Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu

Ülkemizde trafik kazaları artık sıradan bir durum haline gelmiş olup, özellikle bayramlarda yüzlerce ölümlü kaza meydana gelmektedir. Aşırı hız, alkol ve kullanıcı hatalarından kaynaklı bu kazaların önüne geçmek için hepimizin yapabileceği görevler bulunmaktadır. Bunun için ilk etapta sürücü kurslarında eğitim alarak araç kullanmaya başlayacakların iyi bir eğitimden geçmesi gerekir. Sizde bu eğitimlerde görev almak isterseniz. Direksiyon Eğitimi Öğreticisi olabilirsiniz. Bunun için ön lisans ve lisans mezunu olmak, 3 yıllık sürücü belgesi sahibi olmak yeterlidir. Sizde böyle bir görevde yer almak isterseniz yapmanız gereken tek şey Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu eğitimlerine katılarak belgenizi alıp, iş hayatına başlamaktır.

Direksiyon Öğretmeni

Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Nedir?
Türkiye’nin her yerinde bulabileceğiniz özel sürücü kursları sürücü yetiştirmek için gerekli olan bir çok eğitimci kadrosuna gerek duymaktadır. Trafik, Sağlık, Motor ve Direksiyon Öğreticiliği olup, bu görevlere gelmek için sadece üniversite mezunu olmak yetmeyip, aynı zamanda bu görevlere hazırlık mahiyetinde eğitim almak gerekir. Direksiyon Eğitimi Öğreticisi olmak isteyenler için bu eğitimi Halk Eğitim Merkezleri vermektedir.

Bu Eğitimden Kimler Yararlanabilir?
200 Saat sürecek eğitimlerden yararlanabilmek için tekrar belirtmek gerekirse ön lisans ve lisans mezunu olmak gerekiyor. 4 Yıllık fakülte mezunları öncelikli tercih edilmektedir. Aynı şekilde an az 3 yıllık ehliyet sahibi olmak ve herhangi bir ceza almamış olmanız gerekir. Bu yeterlilikleri sağlayanlar kabul edilir.

Kursta Hangi Konular İşlenecek?
Eğitim almaya hak kazanan kursiyerlere 200 saat sürecek çeşitli eğitimlerden oluşan geniş kapsamlı bir eğitim ve sonunda sınav yapılacaktır. İlk konumuz sosyal hayatta iletişim olup, insanlarla başarılı ve etkileyici, ikna edici sözünüzü dinleten bir iletişim kuralını öğrenerek başlayacaksınız.

Kişisel Gelişim Teknikleri: Halk Eğitim Merkezi size vereceği eğitim sonrası iş hayatına atıldığınızda kendinizi sürekli geliştirmek, öğrencilerinize daha verimli olabilmek için gerekli kaynakları tanıyacak ve kişisel gelişim alanında adeta uzman olacaksınız.

Eğitim Psikolojisi: Mesleğe başladığınızda sürekli yeni insanlar ile karşılaşacak olup, genelde onların psikolojisine uyum sağlaman gerekecektir. Bu konuda zorluk çekmemeniz için, eğitimin 8 saatlik kısmı eğitim psikolojisi olacak olup, temel düzeyde sosyolog konuları ele alınmaktadır.

Öğretim Metodları: Araç kullanmayı herkes bilir, fakat araç kullanmayı öğrenmek adeta bir yetenek gerektirmektedir. Bunun için belli başlı metodları olup, öncelikle bu metodları siz öğrenip, sürücü kursunda göreve başladığınızda sıfırdan başlayan birini sürücü yapmanın gerekli kurallarını öğrenecekleriniz.

İlk Yardım: Sürücü kursuna katılan bir kursiyer her ne kadar eğitimlerde ayrıca İlk Yardım eğitimi alacak olsa bile yinede siz onu araç sürüşü esnasında bilmesi gereken ilk yardım kuralları konusunda bilgi verecek, yaşanacak kazı anında yapılması gerekenleri uygulamalı göstereceksiniz.

Trafik Kuralları ve Eğitimi: Yine aynı şekilde kurslarda teorik bir şekilde trafik eğitimi alacak olan kursiyerler sizinle birlikte araç kullanımına başladığında birde bu kurallara araçla uyum sürecine girecektir. Asıl iş burada size düşmektedir. Çünkü bilmek yeterli olmaz, o kuralları uygulaması gerekir.

Güvenli Araç Kullanımı: Kursun son aşaması eğitim ve sonrasında güvenli araç kullanımı olup, yolda, duraklamalarda ve park etme aşamalarında alınacak güvenlik önlemleri konusunda bilmeniz ve öğrencilerinize aktarmanız gerekir. Bir hata örneği paylaşmak istiyorum. Direksiyon sınavına hak kazanan kursiyerler araçlar ile sınav sorumluları eşliğinde parkurda sınav olurken E sınıfı ehliyet alacak bir sürücü adayı turunu tamamladı ve otobüsü başladığı noktaya heyecanla bırakıp, inerken araç yavaş yavaş hareket etmeye başladı, oradakiler müdahale edip durdurdular. Çünkü sürücü adayı el frenini çekmeyi unuttu ve bu şekilde hem güvensiz bir sürüşe imza attığı gibi daha büyük tehlikeye neden olabilirdi. Bu hatası ona sınavdan kalmak şeklinde geri döndü.

Sürücü Kurslarında İşe Başlayabilirsiniz
Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursuna katılan eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerler bulundukları il ve ilçelerde yer alan sürücü kurslarında direksiyon öğreticisi olarak göreve başlamaktadır. Şimdiden sizlere kazasız ve başarılı bir görev süreci dileriz.

Direksiyon Eğitimi Öğreticisi Maaşları Ne Kadar?
Üniversite mezunu arkadaşlar genelde meslek seçimi yaparken haliyle ilk etapta alacakları ücrete odaklanmaktadır. Bu konuda net bir ücret bilgisi vermek imkansızdır. Çünkü yaşadığınız yer, çalışma süresine göre değişiklik göstermekte olup, 1000-5000 TL arası maaşınız olacağını bilmelisiniz.

Özel Direksiyon Eğitimleri Verebilirsiniz.
Bu eğitimi alanlar illede sürücü kurs merkezlerinde çalışması gerekmez, dileyen kendi aracı ile pist ve trafikte direksiyon eğitimi verebilir. Bu nedenle kazancınızı artırmak sizin elinizdedir.

Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Nerede?
Bu eğitim sadece Halk Eğitim Merkezi Kurslarında yer almakta olup, tüm ilçelerde en az bir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bulunmaktadır. Detaylı bilgi ve başvuru için size en yakın HEM şubesine gelmelisiniz.

40 Yorum

Yorum yap
  1. Orta öğretim mezunları bu kursa katılamaz mı

    1. Nuray: Direksiyon eğitimcisi olabilmek için lisans ya da yüksek lisans mezunu olmak gerekiyor.

  2. Çok harika bilgilendirici bir yazı olmuş tebrik ederim

    1. Burak: Teşekkür ederiz.

  3. Ön lisans dediğiniz nedir acaba ?

    1. Gülay: Lise mezuniyeti sonrasında insanlar 2 yıllık ya da 4 yıllık üniversite eğitimi alırlar. 2 Yıllık olan ön lisans 4 yıllık olana ise lisans deniyor.

  4. Özel olarak veren kurum yokmu bu kursu halk eğitim dışında

    1. Koray: Eğitim verme yetkisi şuan sadece HEM’de bulunuyor.

  5. açıköğretim lise mezunları direksiyon eğitmeni olabilir mi?

    1. Melis: Maalesef lisans mezunu olmak gerekir. Lise mezunu olmak yeterli değildir.

  6. bu kursu halk eğitim merkezleri dışında başka bir yerden alamıyor muyuz acaba

    1. Etem: Maalesef şuan sadece HEM’de eğitimi veriliyor.

  7. Merhabalar onlisans mecburimidir mesela ben lise terk im yaklasık 10 yil once ehliyetimi aldim 5 6 senedir aktif olarak araba kullaniyorum kursa basvuru yapip direksiyon dersi vermek istiyorum ne kadar sansim var acaba?

    1. Seher:Evet, en az ön lisans mezunu olmak gerekiyor.

  8. Merhaba ben motosiklet eğitimi öğreticisi olmak istiyorum.Üniversite mezunu ve 20 yıllık ehliyet sahibiyim. Direksiyon eğitiminden farklı bir iş olacak. Bunun için nereye başvurmalıyım.Bu kurs İsmek de var mı?

    1. Haydar: Size en yakın halk eğitim merkezine başvuru yaparak bilgi ve yardım alabilirsiniz.

  9. Slm direksiyon eğitmeni hafta sonu çalışması yasalmi

    1. F.nur: Yasalarla ilgili yeteri kadar bilgiye sahip değilim.

  10. Merhabalar. Ön lisans İk mezunuyum 3 yıllık ehliyetim var ama aktif araç kullanamıyorum bu kurs sayesinde geliştirebilirmiyim belgeyi alma ihtimalim var mı ?

    1. Elif: Bu eğitime daha çok aktif araç kullananlar alınmaktadır.

  11. Merhaba ben alkollü araç kullanmaktan ceza yedim bu belgeyi alma şansım varmı ceza yendiğimi söylemesem kursta bilebilirler mi?

    1. Burak: Bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim. Emniyet yetkililerinden bilgi almalısınız.

  12. LiSe terkim 14 yıllık ehliyetim var hiç ceza almadım deneyimliyim sertifika alabilir miyim

    1. Hicran: Dikkat edersen lisans mezunu olunması gerektiği belirtiliyor.

  13. Merhaba ben lise 3 okuyorum aciktan bir senem kaldı . Kursa katilabiliyormuyum ?

    1. Semra: Sayfada yer alan gerekli koşulları dikkatlice okumalısınız.

  14. On lisans mezunuyum ve calisiyorum bu kursa katilip belge almak istedim ama devam zorunlulugu oldugunu ogrendim calisma saatlerim uymuyor nasil bir yol izleyebilirim

    1. Faruk: Eğitimlere düzenli olarak katılamayınca haliyle senin eğitimin eksik ve yetersiz olacaktır. Bu durumda belge almaya hak kazandığın söylenemez. Üzgünüm ama bu duruma herhangi bir çözüm olmaz. Eğitimlere düzenli olarak katılmak gereklidir.

  15. Merhaba ben 4 yillik iktisat 2 yillik saglik tenikeri diplomasina sahibim.Direksiyon egitici ögretimi kursuna kayit olmak istiyorum.Nasil kayit olabilirim.17 yillik ehliyetim var.

    1. Murat: Size en yakın halk eğitim merkezi müdürlüğüne başvuru yaparak detaylı bilgi alabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

  16. Merhaba ben orta öğretim mezunuyum 19 yıllık ehliyet sahibiyim aktif 10 yıllık sürücüyüm hiç cezam yok ben de faydalanabiliyormuyum

    1. Meral: 4 Yıllık lisans mezunu olmanız gerekir.

  17. Sinan kardeşim ünv okumak istedin de elindenmi aldılar suçu kendinde ara

  18. Lise mezunlari ac kalsin ozaman nere gitsek bi engel ya ne kadar sacma bi uygulama

  19. Ben lise mezunuyum ne alaka üniversite mezunu kuralı anlamadım. Yükses lisans yapmış olanlar daha iyi mi araç kullanıyor.cok saçma bir uygulama .ilgili yerlere iletmenizi rica ederim.

  20. ben üniversite okuyorum mezun olmam mı gerekiyor?

    1. Ferdi: Evet bu eğitim mezunlara yöneliktir.

  21. E yaygın sistemi ile sayenizde tanışmış olduk,Sistemi beğendim.

  22. merhaba e-yaygın sistemine kayıt olun ve kurs açma talebinde bulunun!
    “1984 Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği” seçeneğimiz var. değerlendirelim ^^

  23. Ben orta okul mezunuyum 3 yılık ehliyet tim var 26 yaşındayım
    2 öğrencim vardı direk siyon dersi verdim deneyim var ama
    Kafamda soru işareti oluştu ben diploma alabilir miyim peki
    Açık lise kayıt olmuştum yanlız uzun süreceği için dondur
    Düm akşam lisesin den rahat bittir mek için bunun içinde
    Çalışmam gerekiyor bunun için bana yardımcı olursanız
    sevinirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir