İsmek İş Başvurusu (Uzman ve Usta Öğretici)

İSMEK, ücretsiz sağladığı eğitimler ile kursiyerlerin sanatsal ve mesleki gelişimlerini artırırken; aynı zamanda öğretmen ve usta öğreticiler içinde kariyer olanakları sağlıyor. Yüzlerce branşta eğitim veren İSMEK, bu alanlarda görev yapacak eğitimcilerini arıyor. (1)

İsmek İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde yönetimin değişmesi ile birlikte İSMEK’TE bazı değişiklikler gerçekleşti. Eski yönetim zamanında iş başvuruları kariyer.ismek.ist adresinden yapılırken, şuan kariyer.ibb.istanbul adresinden yapılmaktadır.

İSMEK dahil İBB’nin herhangi bir iştirakinde görev almak isteyenler kariyer.ibb.istanbul adresinden başvuru yapmaları gerekir. Sürekli olarak yeni ilanların eklendiğini belirtmek istiyorum. (2)

1. Kariyer.ibb.istanbul Sitesine Gir, ÜYE OL

İSMEK iş başvurusu yapmak için ilk olarak siteye girerek üyelik oluşturmamız gerekir. Üyelik sayfasına ulaşmak için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz. https://giris.ibb.istanbul/kayit

Üyelik formunda doldurmanız gereken, adınız, soyadınız, telefon numaranız, e-posta adresiniz doğru ve güncel bilgilerden oluşmalıdır. Telefon numaranızı güncel ve hatasız şekilde girmelisiniz. Telefon numaranıza gönderilecek olan doğrulama mesajı ile üyeliğinizi onaylamanız gerekir.

2. Özgeçmişim Kısmını Özenle Doldur

Üyelik işlemini tamamladıktan sonra, iş başvurusu yapmadan önce özgeçmişim kısmını doldurmanız gerekir. Özgeçmişim kısmını özenle, düşünerek ve en can alıcı detayları içerecek şekilde doldurmanızı öneririm. İşe alımınız esnasında ilk bakılacak detay, özgeçmişinizde yer alan bilgiler olacaktır.

CV Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeli?

  • Türkçe yazım kurallarına dikkat etmelisiniz. Özensiz ve imla hataları olan özgeçmiş yeterince dikkate alınmayabilir.
  • Uzun cümleler yerine kısa ve etkili cümlelerle ne yaptığınızı, neler yapabileceğinizi açıklamalısınız.
  • Misyon, Vizyon kuralını akıldan çıkarmamalısınız. Her insanın bir hedefi mutlaka vardır. Bu husus misyon ve vizyon ekseninde belirtmeniz sizi daha profesyonel konuma sokacaktır.
  • E-Posta adresine önem vermelisiniz. İmkanınız varsa adınız ve soyadınıza ait bir E-posta adresi kullanmalısınız.
  • Ve tabii ki kesinlikle doğru bilgiler içermelidir.
  • Fotoğraf eklenmesi istendiğinde kullanacağınız resimde enerjik, hafif güler yüzlü bir profil çizmelisiniz. Yorgun, kızgın ya da abartılı gülümseme olan resimler doğal karşılanmaz.

CV Örneklerini İnceleyin

Dersimize çalışmak, sadece okul hayatında olan bir şey değildir. Yaşadığımız hayatın her anında dersimize çalışmamız, çeşitli araştırmalar yapmamız gerekir. Özgeçmişi doldurmadan önce 30-60 gibi zamanınızı ayırarak uzmanların hazırladığı CV örneklerine bakmanızı öneririm. Aşağıda sizler için bazı CV örnekleri paylaşacağım. (3)

Ankara Üniversitesi tarafından güzel bir çalışma yapıldığını gördüm. Hazırlayan ya da yazarını göremesem de emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Ankara Üniversitesi “Etkili Mesleki İletişim ve Kariyer Planlaması” isimli dosyasında çok güzel bilgilere yer verilmiş. Detaylara ulaşmak için aşağıda yer alan bağlantıyı kullanabilirsiniz. (4) https://acikders.ankara.edu.tr/pluginfile.php/132597/mod_resource/content/1/13.%20Etkili%20Mesleki%20%C4%B0leti%C5%9Fim%20ve%20Kariyer%20Planlamas%C4%B1.pdf

Türkiye’nin önemli istihdam platformlarından biri haline gelen kariyer.net sitesinde Pınar Nogay’ın “CV hazırlarken nelere dikkat etmeliyim?CV hazırlarken nelere dikkat etmeliyim?” yazısına aşağıda yer alan bağlantıdan göz atabilirsiniz. https://www.kariyer.net/kariyer-rehberi/cv-hazirlarken-nelere-dikkat-etmeliyim/

Son bir örnek olarak ise KTÜ (Karadeniz Teknik Üniversitesi) tarafından hazırlanan “Cv Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler” isimli makaleyi paylaşmak istiyorum. https://www.ktu.edu.tr/kariyer-cvyazarkendikkatedilmesigerekenler

3. Uygun İlanı Seç ve BAŞVURU YAP

Özgeçmişim kısmı da tamamsa artık bize uygun iş ilanına başvuru yapabiliriz.

4. Mülakata Çağrılmayı Bekle

Başvurunuz olumlu sonuçlanması halinde bir sonraki aşama olarak mülakat için çağrılırsınız. Bu noktada yine dersimizi çalışmaya devam ediyoruz. Mülakata hazırlık için neler yapmanız gerektiğini biraz araştırmak iyi gelecektir.

Arel Üniversitesinin “Mülakata Hazırlık” isimli yazısı ve yazı içerisinde yer alan videolara göz atmanızı öneririm. (5,6). https://arelkariyer.arel.edu.tr/egitim-ve-danismanliklar/mulakatlara-hazirlik

SIK SORULAN SORULAR

İSMEK, İBB’NİN Hangi İştirakine Bağlı?

İş başvurusu olumlu sonuçlanan arkadaşlarımız İSPER (İstanbul Personel Yönetim Anonim Şirketinde) istihdam edilmektedir. 1998 Yılında kurulmuş olup, yaklaşık 15.000 kişilik personeli bulunmaktadır. İSPER A.Ş. ile ilgili geniş çaplı bilgiye https://www.isper.istanbul/ adresinden ulaşabilirsiniz. (7)

İSMEK Öğretmenleri Ne Kadar Maaş Alıyor?

Cevap vermekte en çok zorlandığımız sorulardan biri “İsmek öğretmenlerinin maaşı ne kadar?” Değerli arkadaşlar, ücretlendirme kişinin mezuniyet durumu, çalışma şekli (tam ya da yarı zamanlı) uzmanlık alanı vb. değişkenliklere bağlı olarak farklılık göstermektedir. Bu nedenle burada bir rakam belirtmek maalesef imkan dahilinde değildir. Mülakat sonucunuz olumlu olması halinde size iş teklifi yapılacak ve ücret teklif edilecektir. (8)

Halk eğitim merkezlerinde de usta öğretici ya da uzman (öğretmen) olarak görev yapacağınızı mutlaka biliyorsunuzdur. Bununla ilgili detaylı bilgiye “Usta Öğretici Nedir, Nasıl Olunur?” İsimli yazımızdan ulaşabilirsiniz.

  1. REFERANSLAR
  1. Özer, F. (2010). Meslek ve beceri kazandırmada büyükşehir belediyelerinin rolü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi uygulamaları: İSMEK (Master’s thesis, Sakarya Üniversitesi).
  2. Eser, A. (2010). Belediyelerin mesleki yaygın eğitimdeki rolü: İsmek örneği (Doctoral dissertation, Marmara Universitesi (Turkey)).
  3. Özkan, Ö. (2007). Personel seçiminde karar verme yöntemlerinin incelenmesi: AHP, ELECTRE ve TOPSIS örneği. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  4. BÜLBÜL, T. (2003). Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde görev yapan öğretim üyelerinin lisansüstü öğretime öğrenci seçme sürecine ilişkin görüşleri. Ankara University Journal of Faculty of Educational Sciences (JFES), 36(1), 167-174.
  5. Altun, A., & Kovancı, A. (2004). Personel seçiminde mülakat ve mülakat yöntemleri. Journal of Aeronautics and Space Technologies, 1(3), 55-61.
  6. Çevik, A. (2010). İnsan kaynağı seçme sürecinde mülakat ve mülakat hataları (Master’s thesis, Sakarya Üniversitesi).
  7. Bilbil, E. T. Yerel Yönetimlerde Şirketleşmenin Siyaseti: İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri Örnekleri. İDEALKENT, 11(Kentleşme ve Ekonomi Özel Sayısı), 1101-1125.
  8. GÖKER, S. D., & GÜNDÜZ, Y. (2017). DÜNYA ÖLÇEĞİNDE ÖĞRETMENLERİN SAYGINLIK STATÜSÜ VE ÖZLÜK HAKLARI. Milli Eğitim Dergisi, 46(213), 177-196.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir