İŞKUR – İşbaşı Eğitim Programı (İEP)

Ülkemizin gelişen ekonomisi ile birlikte iş imkanları da hızla artmaktadır. İşsizliğin önüne geçmek için hayata geçirilen projelerden biride İEP (İşbaşı Eğitim Programı) olup, Türkiye İş Kurumu İŞKUR tarafından yürütülmektedir. Türkiye’nin 81 ilinde geçerli olan bu uygulama ile hem mesleki eğitim, hemde iş imkanı sağlanmaktadır.

İşkur İEP

İşverenler İçin İşbaşı Eğitim Programı
Çalışan ve işverenleri yakından ilgilendiren İşbaşı Eğitim Programı işverenler için hem meslek sahibi eleman temini hemde belli bir süre hiç bir ödeme yapmadan eleman temini anlamına gelmektedir

Çalışanlar İçin İşbaşı Eğitim Programı
Asıl konumuza dönecek olursak, işsizler için İşbaşı Eğitim Programı oldukça önemli olup, herhangi bir mesleği olmayanlar için meslek sahibi olma fırsatı olup, mesleği olanlar için kendini geliştirme, üniversite öğrencileri içinde staj anlamına gelmektedir. Eğitim süresince günlük 38,40 TL yani aylık 1000 TL maaş ödenmektedir. Aynı şekilde sağlık ve iş kazası sigortası ödemeleri de İşkur tarafından yapılmaktadır.

İşbaşı Eğitim Programlarına Kimler Katılabilir?
Türkiye’nin her yerinde geçerli olup, 15 yaşını doldurmuş olan herkes katılabilir. Bir çok mesleki alanda açılan ilanlara bazı eğitim şartları istenmektedir. En önemli şartlardan birisi işsiz olmak ve İşkur’a kayıtlı olmanız gerekmektedir. Yüzlerce alanda ilan olup, her birinin farklı eğitim düzeyleri bulunmaktadır.

İşkur Kurs İlanları Nerede Yayınlanır?
İşbaşı Eğitim Programları dahil tüm İşkur Kurs ilanlarını yandaki linkten inceleyebilirsiniz. http://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx Türkiye’nin en büyük kenti olan ve 20 milyon insanın yaşadığı İstanbul İşkur Kursları için aşağıdaki linke tıklayınız. https://www.ismekkurs.com/istanbul-iskur-kurslari

Eğitimler 160 Gün Sürmektedir!
Örnek A firmasının verdiği kurs ilanına başvurdunuz ve kabul edildiniz. Burada size verilecek olan eğitim toplamda maksimum 160 gün sürecektir. Bu süre başvurduğunuz mesleki eğitime göre değişiklik göstermektedir.

Aylık 1000 TL Maaş Alacaksınız!
İEP programı diğer kurslardan farklı olarak iş yerinde uygulanmakta olup, günlük en az 5 en fazla 8 saat haftalık ise 45 saat şeklinde uygulanmaktadır. Vardiyalı çalışan firmalarda ise İşkur İl Müdürlüğü uygun görmesi halinde program vardiyalı olarakta gerçekleşmektedir.

Eğitim Sonunda Ne Olacak?
Örnek Muhasebeci alanında 944 saat (116) gün sürecek eğitim ve iş deneyimi verilecek olup, bu süreçte aynı zamanda işveren sizi denemiş olacaktır. İşveren sizin çalışma ve performansınızdan memnun kalması halinde eğitim süresinin bitmesi ile birlikte size iş verebilir, yada ihtiyaç duymayarak bırakabilir.

İEP (Mesleki Eğitimler Nelerdir)
İşkur tarafından gerçekleştirilen İşbaşı Eğitim Programları kapsamında yüzlerce mesleki eğitim bulunmaktadır. Bunların içinde mühendislik, teknisyenlik ve yüzlerce meslek elemanı ilanı bulunmaktadır. Aşağıda bazı meslekleri ve eğitim süreçlerine dair bilgilere yer vereceğiz.

Elektrik Teknisyeni: Lise mezunları dahil herkese teknisyenlik fırsatı sunan bu eğitim 1200 saat toplamda 160 gün sürmektedir.

Satış Görevlisi: Ekonominin en önemli ayaklarından biri olan perakende satış sektöründe kendini geliştirmek isteyenler, insanlarla etkili ve ikna edici iletişim yeteneklerine sahip olmak isteyenler için 824 saat 110 gün eğitim verilmektedir.

Noter Katibi: Resmi işlemlerde gerek duyulan noter tasdikinde görev almak isteyenler için İşkur’dan noter katibi eğitimleri verilmektedir. 960 Saat 120 gün sürmektedir.

Muhasebeci: Hemen hemen tüm işletmelerin ihtiyacı olan muhasebe elemanı ön muhasebe, temel muhasebe ve bilgisayarlı muhasebe gibi eğitimler verilerek idari personel olarak çalışmanız sağlanmaktadır. Lise, Yüksel Okul ve Üniversite mezunları katılabbilir. 944 Saat sürecek bir eğitim sürecidir.

Forklift Operatörü: Özellikle ağır sanayi ve yük olayı olan işletmelerde taşıma işlemleri motorlu forkliftler ile yapılmaktadır. Bu eğitime katılmak için forklift ehliyetiniz olması gerekmektedir. Başvuru yaparken bu önemli detayı dikkate almanızı öneriyoruz.

CNC Operatörü: Metal sanayi alanında en çok kullanılan makinelerden biride CNC torna tezgahı olup, en 5000 TL’ye varan maaşla çalışabileceğiniz bu mesleği öğrenmeniz için 1232 saat 154 gün kurs verilecektir.

Kamu Spotu Tanıtım Filmi
Projenin tanıtımı için hazırlanan kamu spotu görüntüleri aşağıda yer almaktadır. Bu bilgileri inceleyen arkadaşlarımız mutlaka diğer insanları da bilgi sahibi yaparak bu imkanlardan yararlanmasını sağlamalıyız.

8 Yorum

Yorum yap
  1. Bilgisayarlı Muhasebe ve Muhasebe Finans konularında iş başı eğitimi dahil kurs ve iş imkanı arıyorum

  2. İşkurun eczane kalfası kursları heryerde var mı

    1. Solmaz: Her yerde olmaz. Eczanelerin talep etmesi ile açılmaktadır.

  3. Kurslar nezaman basliycak biz nasl basvurcaz iskur kayit var

    1. Ceyhun: İŞKUR’DA kurslar ihtiyaç halinde açılır. Bu nedenle yılın 12 ayı kurslar planlanabilir. Başvurular Online ya da İşkur hizmet merkezlerinde yapılmaktadır.

  4. kurslarınıza katılmak istiyorum

  5. bunlara nereden başvuruluyor

    1. Gizem: Öncelikle İşkur’a kayıt olmanız gerekir. Kayıt ve başvuru için iskur.gov.tr adresini kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir