Bilgisayar Tamir Kursu (Donanım)

Son 10 yıllık süreçte hemen hemen her evde bir bilgisayar ve İnternet bulunmaktadır. Ülkemizde İnternet kullanıcısı 40 milyona ulaşmış olup, özellikle bu cihazların bakımı, onarımı ve kurulumları aslında büyük bir iş kolu oluşturmaktadır. Geleceğin meslekleri arasında yer alan Bilgisayar Teknik Servisi olmak için şimdi sizlere fırsat sunulmuş olup, alacağınız kısa süreli kurslar ile sizde Bilgisayar Tamiri, kurulum, ayarlar ve sorun giderme konusunda yeterli seviyeye gelmiş olacaksınız. İstanbul’da yaşayanlar için İsmek Bilgisayar Sistem Bakım Onarım Kursu olup, 144 saat sürecek eğitimlerden oluşmaktadır.

Bilgisayar Sistem Bakım Onarım

İsmek Bilgisayar Sistem Bakım Onarım Kursu
Bilişim Teknolojileri alanında geleceğin mesleki eğitimlerini sunan İsmek Bilgisayar Tamircisi olmak isteyenler içinde 144 saat sürecek olan Bilgisayar Sistem Bakım Onarım Kursları sunmaktadır. Kendi bilgisayarınızın bakım ve onarımını yapabileceğiniz gibi aynı zamanda Teknik servislerde görev yapabilirsiniz.

Hangi Eğitimler Verilecek?
Sıfırdan başlanan eğitimler temel seviyede olup, Bakım Onarım için seviye 1 ve 2, arıza giderme eğitimleri ise 1,2,3 ve 4. seviye olarak konu edilmektedir. Daha ileri seviye eğitimler için Meslek Eğitim Merkezileri (MEM) kalfalık ve ustalık düzeyinde eğitimler vermekte bu kurumlardan yararlanabilirsiniz.

Bakım Onarım Eğitimleri
2 Modülden oluşan bu eğitimlerde göreceğiniz dersleri özet şekilde aktaracağız. Çevre birimleri (Mouse, Klavye, Monitör, Yazıyı, Tarayıcı vs) koruyucu faaliyetleri öğrenerek eğitimlere başlıyoruz. Özellikle toz gibi etkenlerden cihazlarımızı mutlaka korumamız gerekir.

Koruyucu Bakım İçin Gerekli Yazılımlar
Aynı şekilde ilerleyen derslerde ise bilgisayarımızın koruyucu ve sorun giderici özelliklerini ve kullanmayı öğreneceğiz. Bunların en başında disk temizleyici, disk birleştirici gibi özellikler olup, aynı şekilde Windows’un açılışında otomatik açılan proğramların denetimi, kaldırılamayan proğramların kaldırılması, gereksiz dosyaların silnmesi ile cihazımızı rahatlatıcı eğitimleri göreceğiz.

Anti Virüs, İnternet Security
Bilgisayarlar genelde İnternet amaçlı kullanılması nedeniyle bir çok riski beraberinde getirmektedir. Dolaştığımız İnternet siteleri, Email gibi yazışmalar bilmeyerek yada kasten Virüs, Trojan ve Casus yazılımlar içerir. Başarılı bir İnternet Security kullandığınızda bu zararlı varlıklara karşı koruyucu önlem almış olursunuz. Bunun için sizlere Eset İnternet Security, Gdata gibi yazılımlar önerebilirsiniz. Avast’ın 14 aylık ücretsiz yazılımları yeterli güvenlik imkanı sağlayamazlar.

Dosya Kurtarma (Veri Kurtarma)
Bilgisayarımız için gerekli güvenlik eğitimlerini gördükten sonra en çok karşılaşılan sorunlardan biri veri kaybının önlenmesi ve hata ile kaybedilen dosyaların geri döndürülmesi konusunda eğitim verilecektir. Veri kaybını önlemek için alınacak önlemler ve veri kurtarma (temel düzeyde) öğreneceksiniz.

Güç Sorunları ve Alınacak Önlemler
Bilgisayarlar belirli bir elektrik düzeyi ile çalışmakta olup, düşük ve yüksek voltajlarda donanımların zarar görmesi muhtemeldir. Aynı şekilde sık sık elektrik kesilmeleri sonucu istenildiği gibi kapanmayan cihazlar yine güç problemleri oluşturmaktadır. Güç sorunlarına karşı alınacak önlemler, güç kaynaklarının tanımı ve kullanımı dersleri ile devam edeceğiz. Evet değerli arkadaşlar bakım onarım modülleri bu kadar olup, aşağıda ise arıza giderme konusunda yapılması gerekenleri 4 modül halinde sizlere aktaracağız.

Arıza Giderme Eğitimleri
Yukarıda ki 2 modül haline gördüğümüz bakım onarım eğitimleri devamında şimdi ise 4 modül halinde eğitimi verilecek olan arıza giderme eğitimlerinde ele alınacak konuları görelim.

Problem Tespiti İle Başlıyoruz
Ortaya çıkan donanım yada yazılım kaynaklı sorunların tespiti için dikkat etmemiz gereken hususları göreceğiz. Çünkü her arızanın belli başlı belirtileri olup, bunları öğrenerek başlayacağız.

Bilgisayar Hatalarının Tanımı
Güçlü bir donanı ve yazılımsal araç olan Bilgisayar aslında bir çok sorunu önceden sesli ve yazılı olarak uyarabilmektedir. Bunun için eğitimin devamında alabileceğimiz hata mesajları olacaktır. Post Hataları, Bios Hataları ve bilgisayarın kilitlenme durumuna göre hataları ve yapılması gerekenleri öğreneceğiz.

İşlemcilerin Bakımı ve Soğutulması
Bir bilgisayarda en pahalı ve aynı zamanda en önemli donanımsal yapılardan biri İşlemci olup, bu parçanın elektrik akımı ve soğutulması hayati önem taşır. Isı derecesi belli bir düzeyi aştıktan sonra bilgisayar kendi kendine kapanıp açılabilir, ilerleyen süreçte işlemciniz yanabilir. Bunun önüne geçmek için soğutucu fanlar kadar işlemci yüzeyine sürülen soğutucu jeller önemlidir. Belirli zamanlarda bu jel etkisini kaybedecektir. O nedenle Bios yardımıyla işlemci sıcaklığını ölçmeyi öğreneceğiz.

Hafıza Ram Problemleri
Bir cihazda en önemli ikinci donanım Ram (Rem) olup, problem olması halinde ekrana görüntü yansımayacak ve bazı cihazlarda sesle uyarı verecektir. Ram sorunları ve bilmeniz gereken bilgileri öğreneceksiniz.

Ekran Kartı Problemleri
Özellikle bilgisayarda oyun oynamaktan keyf alanların ihtiyacı olan ekran kartı yine önemli bir donanım olup, en verimli şekilde faydalanabilmek için bazı ayarlar gerekir. Ekran kartları ve ortaya çıkacak sorunlar ile Driver (sürücü) bulma yükleme konusunda bilgi sahibi olacağız.

Depolama Aygıtları (HDD, CD, DVD)
Bizlerin Hard Disk olarak nitelediği donanım aslında bilgisayarın beyni niteliğinde olup, olan biten herşeyi burada hafızaya almaktadır. Başarılı bir şekilde kullanılmayan HDD bilgisayarı çökertmek için yeterli olabilir. Bazen mavi ekran hatası alanlar HDD’de oluşan hatalar nedeni ile oluşur.

Sistem Açılış Sorunları ve Arıza Tespiti
Bir çok bilgisayar problemi cihazın açılmasına müsade etmeyebilir. Burada yapmamız gereken Güvenli Mod ile başlatma yada Bios üzerinden yapabileceğimiz stratejileri göreceğiz. Bios üzerinden açılışta Boot oluşturma gibi ileri düzey bilgileri öğrenecek en sıkıntılı sorunları bile kolayca aşacaksınız.

İşletim Sistem Kurulum (Format) ve Sorunları
Dünya genelinde en çok kullanılan işletim sistemi Microsoft Windows ile açık kaynak kodlu işletin sistemleri Unix kurulum, ayarlar, driver kurumlumları gibi en gerekli eğitimleri uygulayarak öğreneceğiz.

İstanbul’da Bilgisayar Tamiri Kursları (Ücretsiz)
Evet değerli arkadaşlar konu hakkında aktaracaklarım bu kadar olup, 16 yaş ve üzeri iseniz sizde bu olanaklardan mutlaka yararlanmalısınız. İstanbul’da yaklaşık 10 farklı İsmek şubesinde bulacağınız bu eğitim tamamen ücretsiz ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı sertifikalıdır.

İleri Seviye Eğitimler İçin MEM
Evet arkadaşlar İsmek Bilgisayar Bakım Onerım kursları bu işin ilk basamağı olup, temel seviye eğitimler içerir. Kendinizi daha fazla geliştirmek için MEM (Meslek Eğitim Merkezi) kurslarının Kalfalık ve Ustalık seviyesi eğitimlerinden yararlanabilirsiniz. Çünkü kalfalık ve ustalık MEB sertifikasından daha üstün yetenekleri içermektedir. Lütfen dikkat Halk Eğitim Merkezi demedim sakın karıştırmayın. Mesleki Eğitim Merkezi her ilçede bulnmayabilir. Şimdiden tüm arkadaşlara başarılar dileriz.

7 Yorum

Yorum yap
  1. Bilgisayar tamir kursu 2018 de ne zaman baslayacak

    1. Murat: kursiyer.ismek.ist adresinden kurs tarihlerini görebilirsin.

  2. merhaba kolay gelsin bu kursa kayıt olmak istiyorum heralde heryerde yok nerelerde

    1. Joow: Tabii ki tüm kurs merkezlerinde olması beklenemez. Kursiyer.ismek.org adresine bilgileriniz ile giriş yaptığınızda hangi şubelerde olduğunu görebilirsiniz.

  3. merhaba ben bundan kayit olmak istiyorum nasil kayit olacam bilgi verir misiniz?

    1. Chemka: Kayıtlar kursiyer.ismek.org adresinde online olarak yapılmaktadır.

  4. Bu kursa kayıt olmak istiyorum mümkünse , teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir