Usta Öğretici Başvuruları Başladı.

2023-2024 eğitim öğretim döneminde görev almak isteyenler için usta öğretici başvuru takvimi aşağıda yer almaktadır:

  • Başvuru Süreci: 1 Ağustos – 31 Ağustos 2023
  • Başvuruların Son Tarihi: 31 Ağustos 2023 saat 23.59
Usta öğretici başvuru tarihleri

Halk eğitim merkezlerinde görev almak isteyen usta öğretici ve uzmanların bu tarihler arasında E-yaygın üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

Peki başvuru sonrası nasıl bir süreç işleyecek?

Başvuruların değerlendirilmesi, taslak listenin yayınlanması, itirazların değerlendirilmesi ve sıralamanın ilanı, görevlendirme tarihleri her kurumda farklılık gösterebilir. Bu nedenle, güncel ve detaylı bilgilere ulaşmak için başvuru yaptığınız halk eğitim merkezi müdürlüğünün internet sitesini veya sosyal medya hesaplarını takip etmeniz önerilir. Oradan güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Usta öğretici olmak için lisans mezunu ya da öğretmen olmak zorunlu değildir. Yaygın eğitim kurumlarında (kurslarda) usta öğretici olarak veya mezuniyet durumunuza göre uzman olarak görev alabilirsiniz. Önemli olan alanınızda tecrübeli ve bilgi sahibi olmanızdır. (1).

Usta Öğretici Başvurusu Nasıl Yapılır?

Usta öğretici başvuruları, E-Yaygın sistemi üzerinden online olarak tek bir noktadan yapılmaktadır. İnternet bağlantısı olan her yerden kolayca başvuru yapabilirsiniz. İşlemlere başlamak için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz. (2,3). https://e-yaygin.meb.gov.tr/Login.aspx

Yazının devamında, Halk Eğitimi Merkezlerinde görev almak isteyenlere yönelik bilgiler yer alacaktır. Belediyelere ait kurslarda görevlendirme farklı olabilmektedir.

Açılan sayfada (menüden) “e-Devlet Girişi” butonuna tıklayarak, e-Devlet şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.

Başvurular kısmında “Usta Öğretici Başvuru” kısmından işlemlerinize devam edebilirsiniz.

Usta öğretici başvurusu

Mezuniyet Belgesi: İlkokul diploması da geçerli olmak üzere mezun olduğunuz son okulun diploma görüntüsünü yükleyiniz.

Mesleki Kurs Bitirme Belgeleri: Sonraki aşamada, ustalık belgesi yanı sıra 4. seviye kurs bitirme belgesi veya 4. seviye ve üzeri mesleki yeterlilik belgeniz varsa yükleyiniz.

İş Deneyim Bilgileri: Daha önce öğretim görevlisi olarak görev yaptıysanız, bu aşamada belirtmeniz gerekmektedir. Çalışma süresini gün bazında belirtmeniz önemlidir ve maksimum gün sayısı 3600’dir. Bu durumdan 10 puan alma fırsatınız bulunmaktadır.

Diğer Belgeler: Bir sonraki aşamada, bilgi ve başarınızı kanıtlayacak ek belgeleri yükleyebilirsiniz. Usta öğretici belgesi, antrenörlük, icazet veya farklı belgeleriniz varsa, diğer belgeler kısmından yükleyebilirsiniz.

Kurum ve Kurs Seçimi: Bu bölümden, eğitim vermek istediğiniz kurs alanını, branşı ve görev yapmak istediğiniz kurs merkezini seçebilirsiniz. Kurs alanı kısmından, eğitimini verdiğiniz branşın alanını seçin, altta o alana ait branşlar çıkacaktır. Kursu seç butonuna tıklayarak, branş seçimi yapabilirsiniz. Sonrasında ise il ve ilçe kısmından görev yapmak istediğiniz Halk Eğitim Merkezi şubesini seçebilirsiniz.

Başvuruyu Tamamlayın: Tüm aşamaları geçtikten sonra, telefon numarası ve e-posta adresi bilgilerinizi girerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Başvurunuz onaylanması halinde, size başvurunuza göre sıra numarası verilecektir. Başvuru sürecinin tamamlanması için sisteme eklediğiniz belgelerin asılları kurum tarafından istenecektir.

İSMEK Usta Öğretici Başvurusu

İstanbul’da yaşayanlar için Enstitü İstanbul İSMEK (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi) eğitimcilere ciddi bir alternatif imkan sunuyor. İSMEK iş başvurusu için, daha önce kullanılan kariyer.ismek.ist adresi yerine https://kariyer.ibb.istanbul/ adresi kullanılmaya başlandı. ÜYE OL, Giriş yap ve uygun ilana ya da genel başvuru ilana başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuz olumlu sonuçlanması halinde mülakat için çağrılacaksınız. (4).

İsmek usta öğretici başvurusu

KOMEK: Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, Konya il merkezi ve tüm ilçelerde bulunan 33 KOMEK 22’si ASEM olmak üzere 73 farklı şube ile eğitim vermektedir. KOMEK’TE öğretim görevlisi olmak için başvurunuzu E-Yaygın üzerinden yapmanız gerekir. KOMEK tarafından yapılan açıklama aşağıda yer almaktadır. (5). Komek usta öğretici başvurusu ile ilgili daha fazla bilgiye aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz. https://www.yayginegitim.net/komek-is-basvurusu/

ATASEM: Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi, usta öğretici başvurularını da kurumun İnternet sitesi üzerinden online olarak yapmaktadır. Antalya’nın tüm ilçelerinde bulunan kurs merkezlerinde görev alabilirsiniz. Başvuru yapmak için aşağıda yer alan bağlantıyı kullanabilirsiniz https://atasem.org.tr/insan-kaynaklari

Usta Öğretici Nedir?

Örgün eğitim kurumlarında (okullarda) görev yapan eğitimcilere “Öğretmen” unvanı veriliyor. Yaygın eğitim kurumlarında ise “Usta Öğretici” ya da mezuniyet durumuna göre “Uzman” unvanı verilmektedir. Usta ile öğretmen ya da uzman arasındaki fark nedir? Usta öğretici: İlkokul, ortaokul ve lise mezunlarının gerekli belgeyi almaları sonucunda ulaştıkları unvandır. Uzman ise ön lisans ya da lisans mezunlarıdır.

Kursların “Onay” belgesinde branşın eğitimcisi ile ilgili bilgiye yer verilmektedir.

Örnek: 360 saat diksiyon eğitimine katılmış olan lisans ya da ön lisans mezunları, uzman olarak diksiyon eğitimi verebilir. Bir üst eğitim olan “Diksiyon, Spikerlik ve Sunuculuk” branşında ise uzmanın 4 yıllık fakülte mezunu olması gerektiğini görürsünüz.

Örgün eğitim kurumlarında (okullarda) görev yapan eğitimcilere “Öğretmen” unvanı veriliyor. Yaygın eğitim kurumlarında ise “Usta Öğretici” ya da mezuniyet durumuna göre “Uzman” unvanı verilmektedir. Usta öğretici ile öğretmen ya da uzman arasındaki fark nedir? Usta öğretici, ilkokul, ortaokul ve lise mezunlarının gerekli belgeyi almaları sonucunda ulaştıkları unvandır. Uzman ise ön lisans ya da lisans mezunlarıdır.

Kursların “Onay” belgesinde branşın eğitimcisi ile ilgili bilgiye yer verilmektedir.

Örnek: 360 saat diksiyon eğitimine katılmış olan lisans ya da ön lisans mezunları, uzman olarak diksiyon eğitimi verebilir. Bir üst eğitim olan “Diksiyon, Spikerlik ve Sunuculuk” branşında ise uzmanın 4 yıllık fakülte mezunu olması gerektiğini görürsünüz. Kaynak: https://e-yaygin.meb.gov.tr/download.ashx?fileID=3199

Usta Öğretici Nasıl Olunur?

Uzman ve usta öğreticilerde aranan şartlarla ilgili yönetmeliğe aşağıda yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=14455&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

Uzmanların minimum ön lisans mezunu olması gerektiğini biliyoruz.

Usta öğreticiler ise minimum ilkokul mezunu olmalarının yanı sıra belirli bir çalışma süresine ulaşmaları gerekir. İlkokul ve ortaokul mezunları, ustalık alanlarında minimum 11 yıl çalıştıklarını belgelendirmeleri gerekmektedir. Lise ve yüksek öğrenim mezunları için ise 4 yıllık çalışma zorunluluğu bulunmaktadır.

Meslek lisesi mezunları mezuniyet ile birlikte ustalık ve iş yeri açma belgesi almaktadır.

İlkokul ve Ortaokul mezunları için usta öğreticiliğe giden süreci bir kez daha hatırlayalım mı? İlkokul ve ortaokul mezunu, 14 yaşını doldurmuş ve 19 yaşından gün almamış bireyler için çıraklık süreci bulunmaktadır. 19 yaşından gün alanlar ise mesleki eğitim merkezlerine başvuru yaparak kalfalık eğitimine katılabilirler.

Kalfalık belgesini aldıktan sonra, 5 yıllık çalışma süreci başlamaktadır. Bu sürecin tamamlanması ile birlikte ustalık belgesi için başvuru yapabilirsiniz. Ustalık belgesini alanlar ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılacak olan “iş pedagojisi” kurslarına katılarak usta öğretici belgesi alabilirler.

Usta Öğretici Maaşları Ne Kadar?

Usta öğretici maaşları, birçok etkene bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Eğitim verilecek kurum, eğitim alanı (branş), çalışma şekli gibi faktörler, usta öğreticilerin maaşlarını etkileyen önemli unsurlardır. Dolayısıyla, net bir rakam belirtmek mümkün değildir. Usta öğretici olarak çalışmayı düşünenlerin, ilgili kurumla iletişime geçerek detaylı bilgi alması ve çalışma şartlarını öğrenmesi önemlidir.

Usta öğretici maaşları ile ilgili yenilikten bahsetmek istiyorum. Bundan sonra her 5 derse ek olarak 1 ders ek ödeme alacaklar. Ders başına ücret alan usta öğreticiler için ücretlendirmeye bakacak olursak; haftalık 30 saat eğitim veren bir usta öğretici aylık 5740₺ alacaktır. Haftalık 40 saat eğitim veren bir usta öğreticisi ise minimum 7400₺ ödeme alacaktır.

Yukarıda yer alan ücret bilgileri 2022-2023 eğitim öğretim dönemine aittir. Ücretlerin güncellenmesi halinde değişiklik yapılacaktır.

SIK SORULAN SORULAR

Usta öğretici belgesi ne işe yarar? Usta öğretici belgesi sahipleri, iş yeri açma imkanıyla birlikte çalıştığı iş yerinde çırak ve kalfaların eğitimini de sağlarlar. Halk Eğitim Merkezi ve benzeri kurslarda da alanına uygun branşlarda eğitimci olarak görev alabilirler. Ayrıca, meslek liselerinde de eğitimci olarak görev yapma fırsatına sahiptirler. Usta öğreticilik, farklı eğitim kurumlarında ve branşlarda eğitim vermeyi mümkün kılan bir unvandır.

Usta Öğretici Nerede Çalışır? Usta öğreticiler özellikle halk eğitim merkezleri olmak üzere, ihtiyaç duyulan durumlarda meslek liseleri ve olgunlaşma enstitülerinde görevlendirilmektedir. Bu görevlendirmeler, usta öğreticilerin uzmanlık alanlarına ve eğitim ihtiyaçlarına göre yapılmaktadır.

Usta Öğretici Kaç Saat Çalışır? Usta öğreticilerin çalışma saatleri mevzuata göre düzenlenmiştir. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 07.00 ile 22.00 saatleri arasında, kurum yönetiminin belirlediği gün ve saat aralığında çalışmaktadırlar. Haftalık çalışma saatleri ise günlük 8 saati geçmeyecek şekilde, toplamda 40 saati aşmayacak şekilde düzenlenir.

Lise Mezunu Usta Öğretici Olabilir mi? Evet, lise mezunu kişiler de usta öğretici olabilirler. Ancak, meslek lisesinden mezun olanlar diploma yanında usta öğretici belgesi de almaktadır. Diğer liselerden mezun olanlar için ise usta öğretici olabilmek için kalfalık ve ustalık şartlarını karşılamaları gerekmektedir. Bu şartları karşılayan lise mezunları da usta öğretici belgesi alarak eğitimcilik yapma fırsatına sahip olabilirler.

REFERANSLAR

  1. Bakanlığı, M. E. (2010). MEB Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği.
  2. URAL, O., & AKBAŞ, V. HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİNDE EĞİTİCİ PERSONEL ADAYLARININ SEÇİM SÜRECİ.
  3. ÖZER, M. (2020). Türkiye’de Mesleki Eğitimde Paradigma Değişimi. Gazi University Journal of Gazi Educational Faculty (GUJGEF), 40(2).
  4. Eser, A. (2010). Belediyelerin mesleki yaygın eğitimdeki rolü: İsmek örneği (Doctoral dissertation, Marmara Universitesi (Turkey)).
  5. ÖRSELLİ, E., & BİLİCİ, Ö. G. Z. Sosyal ve Kültürel Belediyecilik Hizmetlerinden Vatandaşların Memnuniyeti: Konya Örneği. Full Text Book, 313.
  6. Kanunu, M. E. (1986). 3308 Sayılı,(1986). Resmi Gazete, (19139).

125 Yorum

Yorum yap
  1. Halk eğitim merkezlerinde öğretmenlik yapmak için formasyon belgesi yeterli midir, yoksa usta öğretici belgesini almamız mecburi midir?

    1. Melike: Üniversitelerin ilgili bölümleri ya da bazı alanlarda usta öğretici belgesi gerekir.

  2. Bir usta öğretici nasıl ciraklik kalfalik ve ustalik belgesi verebilir. Bunlarin tarih araliklari nasıl olmalıdır?

    1. Şafak: Usta öğretici herhangi bir belge veremez. Sadece Mesleki eğitim merkezlerinde bu belgeler verilir. Usta öğretici yanında çalışan çırağı eğitmekle yükümlüdür.

  3. Merhaba sazdan ustalik belgesini nasil alabilirim acaba kendime ayit kucuk bir kur ysri acmak istiyorumda lise mezunuyum ?

    1. Samet: Öncelikle ustalık belgesi verilen alanlara göz atmalısın.

  4. meslek lisesi mezunu olanlar sadece ustalık belgesi yeterli midir

    1. Ayşe: Sınava katılarak usta öğretici belgesi alabilirsiniz.

  5. Merhaba tarih bölümü mezunuyum bölümümle ilgili öğretmenlik yapabilirmiyim ? Diksiyon sertifikam var ve ileri duzeyde osmanlica okuyorum yaziyorum bu alanlarda eğitim verebilirmiyim ? Eğitim vermem için tam olarak ne yapmam gerekiyor?

    1. Gamze: Eğitim vereceğiniz kurs merkezini belirleyerek, bu kurumun istediği koşullara bakmalısınız.

  6. Dikis nakis gece okulu belgem var egitimci olmama icin ne yapmaliyim

    1. İlknur: Usta öğretici belgeniz olması gerekir. Eğitim verebilmek için bu gereklidir.

  7. Ben 2 yıllık kurdele nakışı sertifikası na sahibim usta öğretici lik yapabilirim

    1. Özlem: Sertifika eğitim vermek için yeterli değildir. Usta öğretici belgesi de almanız gerekir.

  8. Merhabalar ben adalet mezunuyum 10 parmak klavye kullanımı dersi vermek istiyorum gasmekte usta öğretici belgesine ihtiyaç var midir ya da ders verebilir miyim?

    1. Büşra: Eğitimini vermek istediğiniz branşın gerektirdiği şartlara göz atmalısınız.

  9. Meb onayli güzellik uzmanligi sertifikasi alıp mebin düzenlediği sınavı kazanırsan işyeri açma belgesine hak kazanabiliyormuyum

    1. Filiz: Bazı işler için sertifika yeterli olmaz. Ustalık ve hatta usta öğretici belgesi de almak gerekir.

  10. Merhaba Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunuyum pedagojik formasyona sahibim. Usta öğreticilik için başvuru yapabilir miyim? Yapabilirsem Hangi alanlarda hizmet verebilirim?

    1. Nurdan: kariyer.ismek.ist adresinden öğretici alımı açık olan dalları ve gereksinimlerini görebilirsiniz.

  11. Merhaba ben lisans mezunuyum işaret dili ve tercümanlığı belgesine sahibim Gasmek’te çalışmak istiyorum bana bu konuda yardımcı olur musunuz?

    1. İslim: Gasmek iş başvurusu kısmından online başvuru yapabilirsiniz.

  12. Merhaba ben 4 yıllık lisans eğitimi sonucu beslenme ve Diyetetik bölümünden diyetisyen olarak mezun oldum. Diplomam var. Beslenme alanı ile ilgili eğitim vermek istesem verebiliyor muyum ? Yoksa usta öğretici belgesi de mi olmalı?

    1. Şerife: Lisans mezunları için usta öğretici belgesi gerekmez. Usta öğretici belgesi ön lisans ve lisans dışı mezuniyetler için gerekir.

  13. 4 yıllık turizm otel işletmeciliği mezunuyum. 3 yıldır aşçı olarak görev yapmaktayım. Usta öğretici nasıl olabilirim.

    1. Şeyhmus: Kariyer.ismek.ist adresinden başvurunuzu Online olarak yapabilirsiniz.

  14. Merhaba ben güzel sanatlar lisesi mezunuyum. Halk eğitimde güzel sanatlar lisesine hazırlık kurslarında öğretici olmak istiyorum. Eğitici olmak için illaha kursa mı gitmem gerek? Bildiğim bir şey sonuçta 4 yılımı verdim.

    1. Ayşenur: Halk eğitim merkezleri ile bu konuyu görüşmelisiniz.

  15. Merhabalar ben tekstil teknolojisi mezunuyum önlisans olarak bitirdim kalıp ve dikişim var 4 ay gibi de nakış kursuna gittim usta öğretici olabilmem için ne yapmam gerekli diplomamı yeterli mi sadece

    1. Emine: kariyer.ismek.org adresinden eğitimini vermek istediğiniz dalların gerektirdiği mezuniyete bakmalısınız. Lisans mezunu olmanız yeterli olabilir.

  16. merhaba ben meslek lisesi bilgisayar bölümünden web tasarım mezunuyum,nasıl usta öğretici olabilirim, şimdiden teşekkürler…

    1. Ayşe: Bazı dallar usta öğretici değilde lisans mezunu olmayı gerektirir. Onlardan biri de Web Tasarım branşıdır.

  17. Merhabalar ben ortaokul mezunuyum el becerim çok yuksek kendimi geliştirip nasıl usta öğretici olabilirim

    1. Semra: Önce bir sertifika eğitimlerine katılın. Sonrasında o alanda kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik sınavları ile hayalinizi gerçeğe dönüştürün.

  18. Merhaba ben bayan terziliği alanından kalfalik ustalik ve usta öğretici belgeye sahibim adalet myo onlisans ve işletme Fakültesi mezunuyum bu alanda meslek liselerinde öğretmenlik yapabilmek için ne yapmam gerek

    1. Muhammed: Okullarda öğretmenlik yapabilmek için usta öğretici değilde lisans mezunu olmak gerekir.

  19. 01 07 1968 doğumlu 1985 2017 pastacılık uraşiyorum 1995 ile 2017ye kadarkendı işyerim vardı 2017 aralık ayında kapatım KALFALIK VE USTALIK BELGELERIM VARDIR ARTI DERNEKTEN USTALIK BELGEM VAR EĞİTİM VEREBİLİRMİYİM TEŞEKULER

    1. Ahmet bey: Eğitim verebilmek için usta öğretici belgenizde olması gerekir. Ustalık belgeniz olduğu için mesleki eğitim merkezlerinden bu belgeyi de kolayca alabilirsiniz.

  20. Merhabalar 2011 kız meslek lisesi yiyecek içecek hizmetleri mezunuyum 2011’den bu güne sektörde çeşitli kurumlar da aktif olarak görev aldım usta öğreticilik belgem mevcut; hangi dönemlerde alımlar yapılmakta şimdiden teşekkürler

    1. Seda: Size en yakın mesleki eğitim merkezine gelebilirsiniz.

  21. 2 yıllık moda tasarimi mezunuyum halk eğitimde usta ögretici nasil olabilirim.

    1. Nergiz: Size en yakın Halk eğitim merkezine geliniz.

  22. Mrb bn direksiyon usta ogreticisi olmak istiyorum ne yapmam lazim lise mezunuyum b sinifi ehliyetim var…

    1. Oktay: Kariyer.ismek.org adresinden başvuru yapmak istediğiniz alanın gereksinimlerine bakmalısınız. Bazı branşlarda lise mezunu olmak yeterli olmayabilir.

  23. İyi gunler.meb onayli guzellik uzmanligi ve estetisyenlik sertifikam var.usta ogretici olabilmemin en kisa yolu nedir veya en dogru kim yol gosterebilir,nereye kime danismaliyim?tesekkurler..

    1. Gülcan: Sertifika eğitim vermek için yeterli değildir. Usta öğretici belgesi ya da Üniversite diplomanız olması gerekir.

  24. Merhabalar. Ben Tekstil Teknoloji Öğretmenliği mezunuyum. Halk eğitim merkezinde kadrolu olarak çalışmam için hangi yolu izlemem gerekir? Teşekkürler.

    1. Fatih: İlk zamanlarda kadrolu değilde yıllık sözleşme yapılmaktadır. İlerleyen süreçte yasal düzenlemesi ile kadroya geçersin.

  25. Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum .
    Formasyonu belgem de var .
    Usta öğretici olabilir miyim?

    1. Meltem: Tabii ki size uygun branşta eğitimci olabilirsiniz.

  26. Beni kagit rölyef icin usta ögretici belgesi almak istiyorum ama ilkokul mezunuyum bir sorun olurmu alabilirmiyim?

    1. Derya: Öncelikle bu alanda uzmanlık belgesi veriliyor mu buna bakman gerekir.

  27. İyi günler ben lisede giyim üretim okudum acık öğretim lisans mezunuyum başvuru yapsam giysi öğretmenliği yapabilir miyim ?

    1. Eda: Usta öğreticilik alanlarını inceleyerek ilgilendiğiniz branşı tespit etmelisiniz.

  28. Ben halkla ilişkiler önlisans mezunuyum ismek İngilizce 1 ve İngilizce 2 sertifikam var ve bilgisayar işletmenliği sertifikam var usta öğretici olabilir miyim ismekde halkla ilişkiler ve iletişim adlı kursda öğretici olabilirmiyim

    1. Pelin: Bazı eğitimler usta öğreticilik değil de 4 yıllık lisans mezunlarından uzman şeklinde seçilmektedir. Bunun için yapmanız gereken kariyer.ismek.org adresinden başvuru yapmayı düşündüğünüz branşın gerekliliklerine bakmalısınız.

  29. iyi aksam lar ben açık öğretim lisesinde hala devam
    ediyorum az bi kıredim kaldi mezun ola bilmek için
    dikiş nakış kurs hocalığı yapmak istiyorum bunun için
    halk eğitimine gittim kaydımi yaptım bundan sonra dan
    kalfalik belgesi alacam bunlar yeterli mi yoksa açık
    öğretim liseni bitirdikten sonrami yapa bilirim

    1. Büşra: Eğitim verebilmek için kalfalık belgesi tek başına yeterli değildir. Kalfalık belgesi sonrasında ustalık ve usta öğreticilik belgesi de almanız gerekir.

  30. Ben 2 yıllık tekstil mezunuyum ayrıca tekstil sektöründe 3 yıllık modelist olmak üzere 6yıllık tecrübem var hiç bir belge almadan usta öğreticilik yapabilirmiyim

    1. Fatma: Lisans ya da ön lisans diploması ya da usta öğretici belgesine sahip olmak gerekir.

  31. Iyi calismalar ben ic mekan dekorasyon bolumu mezunuyun cirakliga gittim usta ogretici vermiyorlar bransima bu durumda ne yapmaliyim meslek lisesini antalyada bitirdim suan denizlideyim

    1. Yasin: Her branşta usta öğreticilik belgesi olmaz. Bazı branşlar uzmanlık (öğretmenlik) şeklinde eğitimci olunmaktadır.

  32. Ortaokul mezunu olan birinin hangi dallarda uzman öğreticisi alabilir

    1. İnci: Uzmanlık (öğretmenlik) dışında kalan mesleki dallarda usta öğretici belgesi alabilirsiniz.

  33. Merhaba ben orta okul mezunuyum.3 yıl dikiş,2 yıl nakış kursundan belgelerim var.Bulunduğum köyde böyle bir kursa ihtiyaç var.bu köyde kurs açmak istesem nelere başvurabilirim

    1. Azime: Kurs açmak için ilçenizde bulunan Halk Eğitim Merkezi müdürlüğüne müracaat etmeniz gerekir. Başarılar dileriz.

  34. ben çukurova üniversitesi muhasebe ve
    uygulamaları bölümü mezunuyum nasıl
    usta öğrenci olabilirim?

    1. Sevilay: Usta öğreticilik belgesi mesleki eğitim merkezleri tarafından verilmektedir. Yaşadığınız ilçe mesleki eğitim merkezinden yardım alabilirsiniz.

    1. Büşra: Komek kurslarından bilgi alabilirsiniz.

  35. Muhasebe bolumu onlisans mezunuyum.nasil usta ogreticisi olabilirim sirasiyla ne yapmam gerekior.tskkurler.

    1. Emine: Bazı dallar usta öğretici değil de uzman dediğimiz öğretmen lisans mezunu öğretmenler kabul etmektedir. Bu nedenle ilk yapman gereken kariyer.ismek.org adresinden başvuru yapmak istediğin alanın eğitim ve deneyim gereksinimine göz atmalısın.

  36. komekde kuran-ı kerim öğreticisi olmak için sırasıyla ne yapmam gerek ? Hangi belgelere ihtiyacım var ?

    1. Büşra: Hangisi Konya mı, Kocaeli mi?

  37. Merhabalar ben orta okul mezunuyum .kurslarda öğretmenlik yapmak istiyorum branşım iğne oyası .olurmuyum.olmak için ne yapmalıyım

    1. Filiz: Usta öğreticilik belgeniz olması halinde yapabilirsiniz.

  38. Merhabalar ben önlisans geleneksel türk el sanatları mezunuyum hiç halk eğitim merkezlerinde çalışmadım direk olarak gidip başvurduğum zaman ekstra sta öğretici belgesi isteniyormu.

    1. Özlem: Lisans ve ön lisans mezunlarında usta öğretici belgesi zorunlu değildir. Diploma yeterlidir.

  39. Merhaba emeklilik icin yaş beklerken yaklasik 3700 saatlik
    Kurslara giderek kendimi gelistirdim.simdi hocalik
    Yapmak istiyorum üniversite mezunuyum ne yapmaliyim

    1. Çağla: Üniversitenin bitirdiğiniz bölümüne uygun olarak usta öğreticilik yapabilirsiniz. Size en yakın halk eğitim merkezi ya da ismek için kariyer.ismek.ist adresini ziyaret ediniz.

  40. Merhaba ben özel okulda aşçılık eğitimi aldım hem okulumun hem de MEB onaylı kurs bitirme diplomam var bu belgelerle usta öğretici olarak görev alabilir miyim?

    1. Alev: Usta öğreticilik belgesi olmadan yapamazsın. Belirtmiş olduğum belgeyi ise sadece mesleki eğitim merkezlerinden alabilirsin.

  41. Mrb ilköğretim mezunuyum halk eğitimin kurslarindan dikis ,el nakisi , mefrusat, trikotas belgelerim var kalfalık belgesi almam için ne yapmam gerekiyor bilgi alabilirmiyim.tsklr

    1. Fatma: Kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgesi mesleki eğitim merkezleri tarafından verilmektedir.

  42. iyi gunler ben kadin giyim modelistligi lise mezunuyum ayrica.gida kalite kontrol ön lisans mezunuyum halk egitimde kurs vermek istiyorum nasil verebilirim.ve halk eğitim de kadrolu usta.ogretici olmak icin nasil bir yol izleniyor yardimci olursaniz cok sevinirim

    1. Döndü: Size en yakın Halk Eğitim Merkezine gelerek başvuru için uygun branşları görmelisiniz.

  43. Merhaba, aşçılık önlisans mezunuyum. meslek lisesinde veya halk eğitim merkezinde eğitmen olmak istiyorum ne yapmam gerekiyor

    1. Gamze: Halk eğitim merkezlerine bizzat başvuru yapman gerekir. İsmek’te görev yapmak istersen kursiyer.ismek.org adresinden çevrimiçi başvuru yapabilirsin.

  44. Merhaba arkadaslar ben ingikizce komek de ders vermek istiyorum basvurdum ama suan universitede ingilizce alan okuyorum ogretmen degilim kurs veremez miyim nasil olacak anlamadim anlatir misiniz. Usta ogretici mi olmam gerek illa ders vermek icin oyleyse eger nasil usta ogretici olurum

    1. Esma: Öncelik lisans mezunlarına verilmektedir.

  45. Merhabalar ben Hemşirelik ve Yaşlı bakım hizmetleri ön lisans mezunuyum.Ayrıca diksiyon, beden dili, iş sağlığı ve güvenliği sertifikalarım var.Usta öğretici olabilir miyim?

    1. Aynur: Branşları inceleyerek gereksinimleri görebilir size uygun alanı seçebilirsiniz.

  46. Ticaret lisesi büro yönetimi mezunuyum. F klavye eğitmeni olabilir miyim. Şartları nelerdir. Ya da hangi alanda eğitmenlik yapabilirim. Yonlerdirirseniz sevinirim.

    1. Nevin: Daha çok lisans mezunları tercih edilmektedir.

  47. bende yıllardır çalışıyorum usta öğretici olarak calisuorum ama belge falan verilmedi nereden alınıyor belge

    1. Sevcan: Belgeyi mesleki eğitim merkezlerinden alabilirsiniz.

  48. Merhaba ben hazır giyim bölümü kadın terzigi okudum, üniversitede moda tasarımı mezunuyum bunun dışında 3 kere komek kursunun mefruşat bölümümde egitim aldım..şuan da da usta ögretici olmak istiyorum ne yapmam gerekiyor.Teşekkür ederim

    1. Fatma: İş başvurusu sayfasından online başvuru yapabilirsiniz. Sınava çağrılarak gerekli bilgiler verilir.

  49. merhaba ben büro yönetim ve yönetici asistanlığı ön lisans mezunuyum ayrıca ko-mek f klavye sertifikam var. ko-mekte f klavye kulanımı öğretmeni olabilirmiyim?

    1. Hale: Kurumun ön gördüğü şartları taşıyan herkes olabilir. Tabii ki öncelik lisans mezunlarına ayrılmaktadır.

  50. merhaba imamhatip mezunuyum 5 ay sonra da iş saglıgı ve guvenlıgı bolumunden mezun olacagım hangı bolumlerde ogretıcılık yapmam mumkündür

    1. Dilara: Hangi ilde yaşıyorsunuz?

  51. Ilk okul mezunuyum nakis igne oyasi ogretmekmek isterim birkac belgrmbvar halk egitim kurslarindan nere basvurmaliim

    1. Gülperi: Halk eğitim merkezi değilde mesleki eğitim merkezlerinden usta öğretici belgesi almanız gerekir.

  52. usta ögretici sistemi bence tamamen saçma bir sistem

  53. Merhba ben meslek lisesi mezunuyum mermer ustasiyim nasil usta ogretici olurum . Varmi bu bolum

    1. Tayfun: Mesleki uzmanlık merkezlerinden ustalık ve usta öğretici belgesi almanız gerekir.

  54. Felsefe yukseklisans mezunuyum.formasyonum var.cocuk gelisimi bölümünde usta ogretici olma hakkim var mi. Ve hangi alanlara usta ogretici olarak basvurma sansim var bilgi alabilirmiyim.hayirli gunler

    1. Aslı: ismekkariyer.org sayfasından merak ettiğin detaylara ulaşabilirsin.

  55. ben devlet kurumunda memur olarak çalışmaktayım ancak el sanatları mezunuyum. halk eğitimlerde usta öğretici kadrosunda kadrolu olarak kurum değiştirme imkanım olabilir mi

    1. Sercan: Bu konuda detaylı bilgiye ancak kurum yöneticilerinden alabilirsiniz.

  56. Onlisans mezunuyum kpss puanim 64.6 ismekte kurani kerim ogretmenligi yapmak istiyorum usta ogretici olabilirmiyim

    1. Gül: kariyer.ismek.org adresinde ilgilendiğiniz branş için gerekenleri görebilir ve online başvuru yapabilirsiniz.

  57. Tekrar Merhaba. İlçemde bulunan meslek eğitim merkezine
    Gidip belgeleri mi gösterdim.Fakat bana 1 senelik el san atları
    Bölümüyle alakali bir yerde sigortalı olarak çalışmış olmam
    Gerektiğini.Daha sonrasında kalfalik için başvuru yapabilecegıbı
    Söylediler.El sanatlari yla ilgili bir iş ne olabilir.Neden böyle bir
    Sey istediler.

    1. Ebrar: Hediyelik eşya üretimi yapan bir yer düşünebilirsin. Bunun dışında el sanatları alanında MEB onaylı sertifikanız olması kalfalık sınavı için yeterlidir.

  58. İyi akşamlar. Ben 3 senedir. Halk egitim merkezi kursuna gidiyorum.
    Düz lise mezunuyum.usta ögretici olmak için ne yapmam
    Gerekiyor.

    1. Ebrar: Usta öğretici olmak için öncelikle kalfalık belgesi almak gerekir. Tüm bu işlemleri Mesleki Eğitim Merkezi MEM’lerde yapabilirsin. İlk etapta kalfalık belgesi sonrasında ustalık daha sonra ise usta öğretici belgesi alabilirsin. Başarılar

  59. Merhabalar. Sormak istediğim şu; ben lise mezunuyum ve 3 dönem olmak üzere toplam da 520 saatlik hem’den aldığım “uygulamalı tiyatro” eğitimi aldığım sertifikalarım var ve ben tiyatro ile ilgili usta öğretici belgesi almak istiyorum bununla ilgili nasıl bir yol izlemeliyim ve usta öğreticilik belgesi alan üzerinden mi veriliyor ya da genel olarak tüm branşlarda geçerli aynı sertika mi veriliyor bu konuda bizi bilgilendirirseniz çok seviniriz. Teşekkür ederim.

    1. İbrahim: Usta öğretici belgesi mesleki eğitim merkezleri tarafından verilmektedir. Bunun için size önerim ilçenizde bulunan MEM’e gelmenizdir.

  60. Merhaba,
    Ben Anadolu Üniv. Aöf. Bank. Ve Sig., İşletme bölümlerini bitirdim ve şimdi Medya Ve İletişim Okumaktayım. Usta Öğretici olmak istiyorum, başvuru tarihlerini ve başvuruyu nasıl ve ne şekilde ( ve hangi branşlarda) yapmam gerektiği hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.

    Şimdiden teşekkür ederim…

    1. Sermin: İstanbul’da yaşıyorsanız İsmek iş başvuru sayfasını incelemelisin. https://www.ismekkurs.com/ismek-is-basvurusu

  61. merhaba 2 yıllık sosyal hizmet mezunu birinin halk eğitim merkezlerinde hangi kursları açma yetkisi var ve hangi modüllerde ders verebilir dönüs yaparsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler..

    1. KRC: Bu bilgilere yalnızca halk eğitim merkezi müdürlüklerinden ulaşabilirsiniz.

  62. İyi günler dileklerimle.Ben açık öğretimden yeni mezun oldum.İsmek e devam ediyorum.Bir çok branşına gittim.Kırkyama,mefruşat,takı,arapça,cilt bakımı,makyaj,kuaförlük,El nakışı,iğne oyası.Zamanım boş geçirmek istemedim.Uzmanlaşıp usta öğretici olmak istiyorum

    1. Nuray: Usta öğretici olmak için aynı zamanda Mesleki Eğitim Merkezlerinden de eğitim almak gerekir. Çünkü bu kurum size kalfalık, ustalık ve usta öğretici belgesi almak gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir