PHP Kursu

PHP Kursu
İnternet sitesi nasıl yapılır? sorusuna verilecek iki cevap bulunmaktadır. Birincisi daha az özelliği içeren HTML işaretleme dili ile yapılan statik siteler olup, birde hayal edilen tüm özellikleri içeren PHP ve ASP gibi yazılım dilleri ile yapılan dinamik sitelerdir. Son yıllarda %95 gibi büyük bir bölümü dinamik İnternet sitelerinden oluşmaktadır. Statik, Dinamik arasındaki en belirgin fark veritabanı kullanıp, kullanmaması ile alakalıdır. Peki PHP nedir, ne işe yarar nasıl öğrenilir? hemen bu detaylara bakalım.

PHP Yazılım Dili

PHP Nedir?
Yukarıda da belirtildiği gibi Dinamik İnternet siteleri yapabilmek için iki farklı yazılım dilinden birini kullanmak gerekir. Linux ve Windows şeklinde ayrılan bu diller arasında en çok tercih edileni Linux yani PHP olup, bariz bir örnek vermek gerekirse milyonlarca sitenin alt yapısı olan WordPress PHP dili ile yazılmıştır.

PHP Nasıl Öğrenilir?
Gelişen teknoloji ve artan imkanlar ile öğrenmesi oldukça kolaylaşan PHP yazılım dilini öğrenmek için ücretsiz sanat ve meslek kursları ile özel eğitim merkezlerinden ücreti dahilinde yararlanabilirsiniz. Fakat öncelikle bilmeniz ve öğrenmeniz gereken bu işin temeli HTML işaretleme dili olmalıdır. Zaten kursa başvuranlara ilk olarak HTML bilgisi olup, olmadığı sorulmaktadır. Dilerseniz konuya kısa bir ara vererek HTML işaretleme dili hakkında biraz bilgi verelim.

HTML İnternet Sitelerinin Temelidir
Mobil cihazlar için yapılan tüm sitelerin temelinde ana omurgasında HTML işaretleme dili bulunmaktadır. Yani HTML bilmeden site yapmanız çok zordur. Bu nedenle PHP Programlama dili öğrenmeden önce mutlaka HTML işaretleme dili öğrenmelisiniz. HTML işaretleme dili için tek başına bir eğitim olmayıp, Web Tasarım eğitimi içerisinde set halinde gelmektedir. Çünkü HTML’de tek başına yeterli olmayacaktır.

HTML Eğitimi İçin İsmek Web Tasarım Kursu
Web Tasarım alanında herhangi bir bilgi yada donanımınız yoksa PHP ikinci planda kalmalıdır. Öncelikle HTML ve onun olmazsa olmazı haline gelen CSS stil dilini öğreneceğiniz Web Tasarım kursuna katılmalısınız. İsmek Web Tasarım kursu 192 saat sürecek ücretsiz kurslardan oluşmakta olup, eğitimlerde başta HTML olmak üzere aynı şekilde sitenin yapısı ve iç düzeninde kullanılan CSS stil şablon dili öğretilmektedir. Statik sitelerin tasarımını öğreneceğiniz bu kursun sonunda ayrıca Hosting ve Domain eğitimleri verilerek hazırladığımız site dosyalarının yayınlanması öğretilmektedir. Bu eğitimi ve sertifikayı aldıktan sonra artık siz bir basamak yukarı çıkabilirsiniz. İsmek Web Tasarım kursu ile ilgili detaylara ulaşmak için tıklayınız. https://www.ismekkurs.com/web-tasarim-kursu

PHP Eğitmi İçin İsmek İnternet Programcısı Kursu
Evet arkadaşlar HTML gibi PHP’ninde tek başına eğitimi mümkün olmayıp, bir çok gereksinimi içerisinde bulacağınız set halinde gelmektedir. Eskiden Web Programlama, Web Yazılım kursu olarak bilinen eğitimler geçtiğimiz yıllarda ismi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değiştirilmiş olup, yeni adı İnternet Programcısı olmuştur.

İsmek İnternet Programcısı Kursu
160 Saat sürecek bir eğitim süreci olup, genellikle İsmek Mesleki Uzmanlık Merkezlerinde eğitimi verilmektedir. Bunu belirtme amacım bu merkezlerden normal uygulamanın dışında 16-45 şeklinde yaş sınırlaması bulunmaktadır. Aynı şekilde kontenjan kısıtlı olması nedeniyle kursiyer seçimi sınav ile yapılmaktadır. Peki bu eğitimi almaya hak kazanan arkadaşlar kurs sürecinde hangi konuları görecek onlara özet şekilde göz atalım. Onun öncesinde İsmek İnternet Programcılığı kursunu yakından tanımak isterseniz tıklayınız. https://www.ismekkurs.com/ismek-web-programlama-kursu

Localhost Kurulumu
Eğitimin ilk aşaması her zaman kendimize çalışma ortamı hazırlamaktır. İnternet Programcısı kursu içinde PHP dosyalarının çalışması ve bilgilerimizin veri tabanına kayıt edilmesi için bilgisayarımız lokal bir host kuracağız. Bunun için genelde XAMPP, AppServ ve WampServer programlarından biri kullanılmaktadır. Bunların amacı bilgisayarımıza PHP dosyalarının çalışmasını sağlayan sanal bir host yanı sıra MySQL ve phpMyAdmin veritabanı imkanı sağlamasıdır. Aslında gerçek İnternet sitesi üzerinde çalışılması daha iyi olur ama herkesin web sitesi olmayacağı için kurslarda bu eğitimi sanal host üzerinden yapılmaktadır.

Değişkenler ve Program Denetimi
Toplamda 4 modülden oluşan kursun ilk modülünde localhost kurulumu yer alırken 2. modülde ise yaklaşık 40 saat sürecek olan değişkenler ve program denetimi konuları yer almaktadır. Değişken tipleri, sabitler ve operatörlere ele alındıktan sonra PHP ile kontrol ve denetim yapılması ele alınmaktadır. Özellikle formlarda bu işlem çok işe yaramaktadır. Örnek Adı yada soyadı doldurulmuş mu? kontrol et eksik varsa geri çevir mantığı şeklindedir.

Fonksiyonlar ve Diziler
Eğitimin 3. modülüne geldiğimizde ise PHP’nin en sevilen yönü fonksiyonlar karşımıza çıkmaktadır. İlk olarak işin temel mantığı olan fonksiyon oluşturma ve çağırma öğretilmektedir. Devamında ise standart fonksiyonlar, zaman fonksiyonları ve E-mail göndermek için gerekli fonksiyonları uygulamalı olarak öğreneceksiniz. Aynı modülde yer alan bir diğer eğitim ise diziler olup, bu akşamları keyifle izlediğimiz dizilerden farklıdır. 🙂 PHP öğrenmek isteyenlerin en çok üzerinde durması gereken hususlardan biri olup, dizi oluşturma ve Foreach uygulaması ile başlanmaktadır.

Formlar ve Nesneler
İnternet Programcısı kursunda PHP eğitimine son olarak formlar ile devam edilmektedir. Sizinde günlük hayatta sıkça kullandığınız bu formların POST ve GET metodu ile gönderilmesi yanı sıra nesneler eğitimi ile PHP aşaması geçilmektedir. Geriye kalan modülde ise kursiyerlere MySQL ve phpMyAdmin eğitimleri verilmektedir. Statik ve Dinamik siteleri bir birinden ayıran en önemli özelliği veritabanı olup, olmaması şeklinde açıklamıştık, HTML yani statik sitelerde bilgiler sayfa içerisinde yer alırken dinamik PHP ve ASP gibi sitelerde ise bilgiler MySQL ve MSSQL gibi veritabanlarında şifrelenmiş olarak saklanır. Şifrelenir çünkü bilgiler içerisinde kullanıcıların kimlik ve şifre bilgileri yer almaktadır.

Evet arkadaşlar konuyu tekrar özetlemek gerekirse PHP öğrenmeden önce mutlaka HTML bilgimiz olması gerekir. Bu yönde bilgimiz yoksa İsmek Web Tasarım kurslarında 192 saat sürecek eğitimlere katılabiliriz. Bu eğitimi aldıktan sonra ise PHP ve MySQL eğitimi için yine ücretsiz olan ve 160 saat sürecek olan İsmek İnternet Programcısı kurslarına katılabiliriz. Şimdiden tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir